Diversen

Div: Uitbatingsvergunning circuit Spa-Francorchamps geschorst (update)

480_start2_5961

De Raad van State heeft op 21 september de vergunning geschorst die de uitbating tot 2026 toelaat van het circuit van Spa-Francorchamps. Dat schrijft La Libre Belgique.

Tekst: DeMorgen.be/FC
Foto: Chris Schotanus


De beslissing van de Raad van State komt er bijna twee jaar nadat buurtbewoners een klacht indienden wegens geluidsoverlast. Ze drongen aan op de schorsing van de vergunning, goedgekeurd door toenmalig minister André Antoine. Die vergunning werd op 12 april 2007 afgeleverd en liet de exploitatie toe van het circuit en de realisatie van werken, die intussen al afgerond zijn. Voorwaarde was dat er een studie kwam naar de geluidsoverlast.

De Raad van State vindt de studie "zwaar ontoereikend en met lacunes". Omdat ze niet kan waarborgen dat de uitbating van het circuit geen "ernstig moeilijk te herstellen schade veroorzaakt" wordt de uitbatingsvergunning geschorst.
Wat dit betekent voor de komende evenementen is nog onbekend. Op 3 en 4 oktober aanstaande staat het Racing Festival op het programma. Het weekend waar de Nederlandse Clio's ook van de partij zijn.

UPDATE: Op de Waalse ministerraad werd beslist dat de schorsing voorlopig wordt opgeheven, waardoor alle wedstrijden de komende zes wedstrijden kunnen plaatsvinden.  De 6 Hours of Spa en het Spa Racing Festival gaan dus gewoon door.
(Bron: DeMorgen.be)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet