DNRT

DNRT: Winterkampioenschap met Zandvoort 500 van start

Zaterdag 29 oktober gaat met de Zandvoort 500 voor de vijfde maal het Nederlands Winter Endurance Kampioenschap (WEK) van start op Circuit Park Zandvoort.
In het WEK wordt gestreden voor het officieel Nederlands kampioenschap lange-afstand-racen met toerwagens. De serie gaat over vijf wedstrijden en wordt dit seizoen verreden op de circuits van Zandvoort (4x) en Oschersleben (Duitsland).


Tekst: PR

Vorig seizoen wisten Rob Karst en John de Vos (Renault Clio), na een spannende eindspurt, voor de tweede maal dit spectaculaire kampioenschap op hun naam te schrijven en waren daarmee de Porsches, Marcossen en BMW’s te snel af. Bekende namen als Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen, Tom Coronel, Duncan Huisman en Allard Kalff namen deel aan de winterserie, waarin vorig seizoen maar liefst 241 coureurs in één of meerdere wedstrijden aan de start kwamen. Het WEK kent drama en succes en is een ware slijtageslag voor auto’s, coureurs, pitcrew en officials met zinderende pitstops waarin rijderwissels, brandstof tanken en bandenwissels voor hectische taferelen zorgen in de pitsstraat!

De organisatie van het WEK is in handen van Circuit Park Zandvoort en de Stichting Dutch National Racing Team (DNRT) en wordt verreden over vijf wedstrijden. Iedere race heeft een minimale duur van vier uur en een maximale duur van zes uur.
Inschrijving voor het WEK staat open voor alle bekende toerwagens en auto’s uit huidige en voormalige merkencups in de klassen 2000cc en hoger, 1600 tot 2000cc, Seat Ibiza diesel en BMW Compact.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet