Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Super weekend Jeroen Bleekemolen in Barcelona

cc2009barcelona02

Na een super weekend in Barcelona heb ik weer een realistische kans op het kampioenschap in de Duitse Porsche Carrera Cup. In de vrije training liep het al heel goed en pakte ik de snelste tijd. Tijdens de kwalificatie kwam ik echter 0,06 seconde te kort voor de pole. Mijn auto was iets te constant want ik kon 4 keer achter elkaar dezelfde tijd rijden. Normaal moet hij toch iets af gaan bouwen na een topronde, die genoeg had moeten zijn voor de pole. Maar vanaf de eerste startrij had ik een goede uitgangspositie voor de race.


Ik had een prima start en kon meteen de kop pakken. In de eerste bocht ging het helemaal mis achter mij waardoor de rode vlag kwam. Er waren veel auto's uitgeschakeld en er moesten zelfs twee rijders naar het ziekenhuis. Gelukkig bleek alles mee te vallen en was niemand ernstig gewond. Bij de herstart kwam ik weer goed weg en kon langzaam mijn voorsprong uitbouwen tot de finish. Het enige lastige was dat er een sensor kapot was waardoor de motor niet optimaal liep. Dat kostte op zich niet veel tijd maar het moest natuurlijk niet erger worden. Gelukkig bleef alles het goed genoeg doen en won ik mijn tweede Carrera Cup race van dit seizoen.

Met de overwinning maakten we heel veel punten goed op de leider van het kampioenschap en hebben we nu weer goede kans op de titel. Met nog twee races te gaan sta ik 11 punten achter op Thomas Jager. Er zijn er nog 40 punten te halen dus we gaan nu alles op alles zetten om te winnen. Mocht Jager twee keer op het podium finishen, dan wordt het lastig. Ook al win ik beide races. Maar de concurrentie wordt steeds sterker waardoor we het allemaal zwaarder hebben. In Barcelona werd hij slechts 6e dus wie weet wat er allemaal mogelijk is. Wij zullen in ieder geval vechten tot de laatste meter. Bij ons loopt het steeds beter en de volgende race moeten we sterk kunnen zijn. Die is op het circuit van Dijon. Vroeger heb ik daar heel veel getest met de DTM dus ik ken de baan erg goed. En met Araxa ben ik er dit jaar ook al geweest dus we zijn er klaar voor.

Die race is pas over 3 weken, dus eerst staan er nog andere races op het programma. Komend weekend doe ik mee aan een 6 uursrace op het circuit van Spa. Ik rij samen met David Hart in een Cobra. Leuk om een keer mee te doen aan zo een race. Er staat niet heel veel op het spel, dus dat zal een ontspannen weekend worden. Ik rij onder andere tegen mijn vader en Allard Kalff dus dat maakt het alleen maar leuker. Sinds begin april heb ik ieder weekend een wedstrijd gehad en het ziet er naar uit dat het nog even zo doorgaat. Helemaal top dus!

Groeten,
Jeroen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet