FIA F3000

Sport kort: Formula Master op Imola en Euroseries 3000 op Vallelunga

480_snoeks_1

International Formula Master - Imola


In de eerste race op Imola zaterdag liet de Zwitser Fabio Leimer zien waarom hij dit seizoen de terechte kampioen is. Hoewel er voor hem als nieuwe kampioen niets meer op het spel stond won hij de race overtuigend en brak daarmee het record in Formula Master met zeven zeges dit seizoen. Sergey Afanasiev werd tweede, dezelfde positie die hij ook in het eindklassment heeft.

Tekst en foto's: PR

Alexander Rossi heeft in race twee zijn derde race van het seizoen gewonnen en daarmee tevens de Rookie-titel in de Formula Master 2009 op zijn naam geschreven. De 17-jarige Amerikaan ging in de laatste race van het seizoen als vierde van start, maar wist in de twaalfde ronde de leiding over te nemen van zijn teamgenoot Erik Janis.
Josef Kral werd tweede en zijn teamgenoot Sergey Afanasiev maakte het podium compleet.

Kelvin Snoeks heeft de laatste race van zijn debuutseizoen in de International Formula Master Series afgesloten met een negende plaats. De voorlaatste race werd Snoeks in de openingsfase van de race door een tegenstander van de baan getikt. Snoeks beschouwd zijn eerste seizoen als een jaar van voornamelijk zaaien en wil volgend jaar oogsten in de Formula Masters.

480_snoeks_close

Kelvin Snoeks: “Ik ben blij dat ik mijn debuutseizoen met een goede race en dito resultaat heb afgesloten. In de openingsronden van de race op zondag kon ik echt aanvallen en heb ik zelfs twee rijders buitenom ingehaald in de ‘Tosa’ hairpin. Hoewel we het seizoen vandaag pas afsluiten, kijk ik al uit naar de komende maanden. Ik plan deze winter zowel op de circuits als in de simulator veel te testen om zo in 2010 goed beslagen ten ijs aan de start te verschijnen van mijn tweede seizoen in de International Formula Master. Inderdaad, dit jaar zaaien om volgend jaar te oogsten!”

Uitslag race 1 Int. Formula Masters
Imola, 19 september 2009

1. Fabio Leimer (SUI), Jenzer Motorsport, 21 ronden in 35:19.244
2. Sergey Afanasiev (RUS), JD Motorsport, op 16.489s
3. Vladimir Arabadzhiev (BUL), JD Motorsport, op 22.299s
DNF. Kelvin Snoeks (NED), AR Motorsport

Uitslag race 2 Int. Formula Masters
Imola, 20 september 2009

1. Alexander Rossi (USA), ISR, 16 ronden in 27:08.579
2. Josef Kral (CZE), JD Motorsport, op 1.698s
3. Sergey Afanasiev (RUS), JD Motorsport, op 2.122s
9. Kelvin Snoeks (NED), AR Motorsport, op 20.250s

Het Formula Masterseizoen 2010 begint pas in mei, tegelijk met het FIA WTCC, en zal dan ook de nieuwe Formula Master Light brengen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet