NASCAR

NASCAR: Veteraan Mark Martin verslaat Montoya op Loudon

De eerste wedstrijd voor de Chase naar de Cup eindigde in een confrontatie tussen veteraan Mark Martin en Juan Pablo Montoya, die in de eindsprint naar de finish toch het onderspit moest delven.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Toyota Motorsports

montoya_hamlin_loudon
Montoya was een dominante factor maar Denny Hamlin werd tweede.

Montoya delft in eindfase het onderspit
In de eindfase van de Sylvania 300 moest Juan Pablo het afleggen tegen de ervaring van Mark Martin Na de laatste re-start raceten Mark Martin en Juan Pablo Montoya naast elkaar, totdat de veteraan in “Turn 1 “ wat afstand kon nemen. Wat Martin precies deed was niet duidelijk maar Montoya verloor iets aan snelheid. Montoya moest zelfs zijn tweede plek aan Denny Hamlin prijsgeven maar behield zijn respect voor de veteraan. Montoya: “Ik zou hetzelfde gedaan hebben maar dit kun je alleen maar doen bij iemand die je 100% vertrouwt en niet elimineert. Ik denk dat het bij iemand anders die iets aggressiever was geweest anders was afgelopen. Je moet ervan leren, want hier heb ik nog niet genoeg voor de zege gevochten.”

Toen A.J. Allmendinger’s Dodge tijdens de witte vlag(allerlaatste ronde spinde was de race direct over. Mark Martin: “Ik denk niet dat ik stopte. Misschien had Montoya de indruk dat ik dit deed, maar ik wilde gewoon niet die kant uitgaan en van de baan geraken. Dat zou wel erg stom zijn.” Het incident leidde er toe dat Montoya direct van zijn gas afging waardoor Mark Martin behoorlijk wat afstand kon nemen. In een chaotisch laatste moment wisten de drie koplopers de gestrande bolide van Allmendinger nog handig te omzeilen. Een moment waarvan Denny Hamlin profiteerde door de tweede plek te pakken. Van de 300 ronden tellende wedstrijd reed Montoya er ruim 104 op kop.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet