Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Da Costa nieuwe kampioen na race vol spektakel

De tweede NEC Formule Renault 2.0 race tijdens de World Series by Renault op de Nürburgring was met afstand de meest spectaculaire race van de dag. Tijdens een wedstrijd die vanwege een safety car situatie slechts 11 ronden duurde, ging Antonio Felix Da Costa er met de overwinning aan de haal, waardoor hij zich vroegtijdig tot de nieuwe kampioen in de NEC Formule Renault 2.0 kon laten kronen.

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: Chris Schotanus

qa8y0691

Meteen na de start ging het flink mis toen Derani zijn auto liet afslaan en teamgenoot Kuba Giermaziak vol op hem klapte. Direct werd de safety car de baan opgestuurd, zodat de gestrande bolides op het rechte eind verwijderd konden worden. Nadat het veld weer werd vrijgegeven, ontwikkelde zich een mooi gevecht tussen leider Quaife-Hobbs en Antonio Felix Da Costa. Quaife-Hobbs zette alles op alles om de Portugees van zich af te houden, maar moest niet veel later toch zijn meerdere erkennen in Da Costa.

Ook Daniël de Jong en Bart Hylkema waren aan een prima race bezig. De Jong lag al snel op de vierde plek en leek andermaal op weg naar een podiumklassering. Tijdens een fel gevecht om de derde positie viel de rijder van MP Motorsport echter wat terug in de rangorde, waarna hij zich weer naar voren moest knokken. Ondertussen was Bart Hylkema volop in gevecht met Toomas Heikkinen. De Nederlander liet zich echter niet gek maken en bleef de Fin knap voor.

Voorin het veld had Da Costa zich inmiddels los gereden van Quaife-Hobbs en zag na 11 ronden als eerste de finishvlag. Hierdoor behaalde Da Costa voldoende punten om de strijd om het kampioenschap te beslissen. Na een puike wedstrijd claimde Bart Hylkema de derde podiumplaats.

qa8y1115

De laatste NEC Formule Renault 2.0 races van het seizoen worden op 3 en 4 oktober verreden tijdens het Racing Festival op het circuit van Spa-Francorchamps.

Uitslag race 2 - NEC Formule Renault 2.0
Nürburgring – zaterdag 29 augustus 2009

1. Antonio Felix Da Costa, 11 ronden in 25:00.928
2. Adrian Quaife-Hobbs, op 5.203
3. Bart Hylkema, op 9.272
4. Toomas Heikkinen, op 9.272
5. Kevin Magnussen, op 9.333
7. Daniël de Jong, op 14.304
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet