GT

FIA GT: Longin/Ruffier winnen in Algarve

De combinatie Bert Longin/James Ruffier pakte op het Algarve Autodromo de eerste zege voor het SRT Team in het FIA kampioenschap. De combinatie Mike Hezemans/Anthony Kumpen eindigde als tweede/

Tekst Willem J. Staat

Corvette dubbelzege in Algarve
De SRT en PK Corvettes pakten in Algarve een fraaie dubbelzege. Longin/Ruffier pakte vanaf de zesde ronde de leiding die slechts even in gevaar kwam toen James Ruffier met een kapotte radio te kampen had waardoor er nauwelijks communicatie meer mogelijk was. Helaas kampte Ruffier met een probleem aan zijn wielen en was niet in staat om zijn crew exact te informeren. Een safetycarfase speelde Longin/Ruffier echter in de kaart.

Aanvankelijk zag het naar uit dat het voor Corvette een 1-2-3 zou worden. Een adembenemend duel tussen de Vitaphone Maserati en voormalig Enrique Bernoldi verhinderde dit in de slotfase. Bernoldi wist tot kort voor het einde alle aanvallen van Alex Müller af te slaan maar met nog enkele minuten te gaan kon de voormalige F1 rijder geen weerstand meer bieden aan de snel oprukkende Duitser en diens teamgenoten. Het leverde de combinatie Bernoldi/Streit/Maassen uiteindelijk een vierde plek op. Omdat recentelijk één van de Alphand bolides bij een brand verloren ging werd Xavier Maassen aan het team van de Brazilianen toegevoegd. In de GT2 klasse ging de zege naar de combinatie Nicky Cadei/Alvaro Barba Lopez met een Ferrari F430 GT.

Uitslag
1. Ruffier/Longin GT1 Corvette 2u01m39.556s
2. Kumpen/Hezemans GT1 Corvette + 33.222s
3. Muller/Ramos GT1 Maserati + 51.910s
4. Maassen/Streit/Bernoldi GT1 Corvette + 58.019s
5. Bertolini/Bartels GT1 Maserati + 58.310s
6. Pier Guidi/Bobbi GT1 Maserati + 58.554s
7. Cadei/Barba Lopez GT2 Ferrari + 2 ronden
8. Collard/Westbrook GT2 Porsche + 2 ronden
9. Malucelli/Ruberti GT2 Ferrari + 2 ronden
10. Russo/Perez Companc GT2 Ferrari + 2 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet