NASCAR

NASCAR: Juan Pablo Montoya: “Hoe harder de fans mij uitfluiten, des te mooier vind ik het”

Juan Pablo behaalde gisteren de eerste punten voor de Chase met een prachtige pole op Loudon voor het Earnhardt Ganassi Team. Voor de Colombiaan is het overigens zijn tweede pole dit jaar  in de Sprint Cup.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

montoya_loudon

Montoya maakt kans op de titel
Voor het eerst in de geschiedenis van NASCAR maakt een buitenlander kans op de titel. In tegenstelling tot zijn 11 andere rivalen voelt Montoya geen druk op zijn schouders rusten. Montoya: “Ik voel geen druk op mijn schouders. Nul om het eerlijk te zeggen. Als ik de titel win, dan vind ik dat “cool” maar meer ook niet.” Voor Montoya is het in ieder geval tot zijn Amerikaanse concurrenten geen “Big Deal”. Hij blijft er nuchter onder.

Montoya wordt door vele NASCAR fans nog niet best behandeld. Het interesseert hem geen zier. Montoya: “In Formule l hebben de rijders nauwelijks binding met de fans. ’s Morgens doe je een paraderondje voor half lege tribunes. Maar je ziet ze amper van dichtbij.”

“Hoe harder het boegeroep en het gefluit des te mooier vind ik het. Het interesseert me weinig. Hoe harder ze fluiten en roepen. Het betekent alleen maar dat ik beter mijn best moet doen.” vindt de voormalige F1-rijder.


Inmiddels heeft Montoya dit jaar in NASCAR bewezen tot de gevestigde orde te behoren, hoewel de fans hem niet altijd van harte welkom heten.

Montoya: “Vanaf de eerste dag ben ik hier door de teams en fans goed ontvangen. Eindelijk kan ik nu zeggen dat we competitief zijn. Vorig jaar vonden we het al prachtig indien we als 15e of 16e eindigden.

Montoya: “Ik denk dat we dicht bij de titel in de buurt komen. Soms veranderen we iets tijdens de pitstops of verander ikzelf iets. Maar we maken nog steeds fouten En dat moet je afleren, hoe minder je fouten je maakt hoe beter het wordt. Dit team is fantastisch en is ervan overtuigd dat we kunnen winnen. We zijn erg competitief bezig.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet