Formule 2

GP2 Series: Falende hydrauliek eindigt Giedo's puntenreeks

570_port_r1-principale_tcm2-32973

De eerste race op het Algarve-circuit is voor Giedo van der Garde uitgelopen op een teleurstelling. De Nederlander leek opnieuw op weg naar een zeer solide puntenfinish, maar een mislukte pitstop en een hydraulisch probleem maakten een voortijdig einde aan zijn race. Giedo van der Garde hoopt nu in de laatste race van het seizoen nog een mooie prestatie neer te zetten. Nico Hülkenberg is in de winning mood en won overtuigend de race voor Luca Filippi en Lucas di Grassi. Niets staat de jonge Duitser nog in de weg om volgend seizoen zijn debuut te maken in de Formule 1.

570__3gd2615_tcm2-32961

Pech voor Van der Garde
"Dit is heel jammer, maar het hoort tegelijk ook bij het racen", zei Giedo na afloop. "Onze snelheid was erg goed en ik had me opgewerkt naar de zesde plaats, toen mijn pitstop verkeerd ging en ik veel tijd verloor. Ik knokte me terug naar de tiende plaats, toen ik een technisch probleem kreeg en moest opgeven. Direct nadat ik mijn probleem had, vielen er twee man uit die voor me lagen, dus ik was zonder problemen in de punten gefinisht."

"Deze uitvalbeurt betekent dat ik morgen van ver moet komen als ik nog wat punten wil halen. Ik zal mijn best doen en ik hoop op een fraaie afsluiter van het seizoen. De snelheid is dik in orde, dus met een beetje geluk kunnen we morgen voor wat spektakel zorgen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet