Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Winnende Baguette op weg naar de titel

Kampioenschapsleider Bertrand Baguette heeft de eerste race van de Formule 3.5 op de Nürburgring op zijn naam geschreven. Startend vanaf een tweede positie wist hij de vanaf pole-position gestarte Daniil Move in negende ronde te passeren. Met deze zege komt Baguette op 122 punten in het kampioenschap voor de nieuwe nummer 2 in de tussenstand Jaime Alguersuari. Met 42 punten voorsprong kan het kampioenschap Baguette bijna niet meer ontgaan.

03109806_138_baguette

Doordat de eerste race van het weekend met voor de eerste acht met een reversed grid van start gaat mochten Daniil Move, Bertrand Baguette en Jon Lancaster als de nummers een, twee en drie de race aanvangen. In de eerste bocht moet Bertrand Baguette alle zeilen bijzetten om zijn tweede positie te behouden. De als 8e gestarte Brendon Hartley wordt aangetikt en spint en valt daardoor ver naar achteren. Na de eerste ronde zijn er geen veranderingen in de kop van veld. Opvallend is wel de opmars van Toro Rosso Formule 1 coureur Jaime Alguersuari, gestart vanaf een 10e plek ligt hij na de eerste ronde op plek 5.

Na een spin van Filip Salaquarda in 2e ronde ontstaat er een safety-car situatie, Marcos Martinez kan de stilstaande auto niet ontwijken en ligt daardoor uit de race. Na 3 ronden achter de safety car te hebben gereden gaat in ronde 5 de race weer van start. In ronde 9 haalt Bertrand Baguette Daniil Move in, vanaf dit moment lijkt de snelheid uit de auto van Daniil Move hij wordt in 15e ronde gepasseerd door Jon Lancaster en daarna in 18e ronde door de Maleisiër Fairuz Fauzy. Vanaf ronde 18 verandert er niks meer in de top van het klassement. Opvallend is wel de opmars van Brendon Hartley vanaf plaats 20 weet hij zich terug te knokken tot plaats 13. Door een penalty van 10 seconden voor gevaarlijk rijgedrag wordt de als 3e gefinishte Lancaster uiteindelijk als negende geclassificeerd.

Chris van der Drift gestart vanaf de twintigste plek weet kort door te stoten naar de twaalfde plek, maar finisht uiteindelijk als veertiende.

Uitslag race 1 – Formule Renault 3.5
zaterdag 19 september 2009, Nürburgring

1 Bertrand Baguette, 23 ronden in 45:01.920
2 Fairuz Fauzy, op 3.999
3 Daniil Move, op 6.698
4 Oliver Turvey, op 7.164
5 Jaime Alguersuari, op 8.165
14. Chris van der Drift, op 28.750
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet