Formule 2

GP2 Series: Giedo wil seizoen in stijl afsluiten in Portugal

Het GP2-kampioenschap kent komend weekend zijn laatste race van het jaar op het Algarve-circuit, vlakbij Portimao in Portugal. Na het euforische weekend in Monza, waar Giedo van der Garde schitterde in de regen, hoopt de iSport-coureur nu op een mooie afsluiter van het seizoen. De vijfde plaats in het kampioenschap lonkt.

Tekst PR

Giedo heeft, net als het gros van het GP2-veld, nog nooit gereden op het nieuwe Portugese circuit. Maar aangezien de GP2 komend weekend niet samen rijdt met de Formule 1, is er meer ruimte en tijd om te trainen. "We trainen op vrijdag nu twee keer een half uur", aldus Giedo. "Het is een mooi circuit, met veel hoogteverschillen en blinde bochten. Het zal even wennen zijn, maar gelukkig hebben we wat meer tijd om te rijden. We verkeren momenteel in een uitstekende vorm en hopelijk kunnen we dat vasthouden in Portugal."
"Ik zal dit weekend opnieuw voor de punten gaan en een podiumplaats zou een hele mooie prestatie zijn. De vijfde plaats in het kampioenschap is heel goed mogelijk en als we dat flikken, mogen we echt heel trots zijn."
Giedo heeft momenteel slechts drie punten achterstand op de man die vijfde staat, de Venezolaan Pastor Maldonado.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet