Formule 3

F3: Carlo van Dam terug in Formule 3 Euroseries

Autocoureur Carlo van Dam keert dit weekeinde, op het circuit van Barcelona, terug in de Formule 3 Euroseries. Hij bestuurt in Spanje een Dallara-Mercedes van het Franse SG Formula. Carlo kwam eerder dit jaar in het EK namens Volkswagen uit voor Kolles & Heinz Union, maar verliet dat slecht presterende team eind juni.

“Ik werd gebeld door teambaas Stéphane [Guérin] die veel voor me gedaan heeft in de tijd dat ik voor SG uitkwam in de Formule Renault”, aldus Carlo. “Hij vroeg of ik komend weekeinde voor hem op Barcelona in de Formule 3 wilde racen en gezien onze relatie en historie ging ik natuurlijk graag op zijn aanbod in.”
Carlo heeft een enerverend jaar achter de rug. Na het met overmacht behalen van de Japanse Formule 3 titel, succes in het Japanse GT kampioenschap en een imponerende test in de Formule Nippon, leek Japan eind 2008 aan zijn voeten te liggen. Maar omdat de autosport daar de afgelopen winter hard werd getroffen door de economische crisis boden de plotseling sterk uitgedunde startvelden geen mogelijkheden. Behalve het korte, door hemzelf stopgezette F3-programma met Volkswagen, reed Carlo dit jaar ook in de 24 uurraces op de Nürburgring en Spa, en komt hij uit in de Superleague Formula. Met een open kijk keert hij nu terug in de Formule 3: “Je wilt altijd rijden en zo goed mogelijk presteren. Ik ben benieuwd waar SG en ik als combinatie toe in staat gaan zijn. In de Euroseries ligt het veld erg dicht bij elkaar, alles moet kloppen als je resultaat wilt boeken. Morgen na de vrije training weten we meer.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet