Clio Cup

Clio Cup: Come back Pim van Riet op Spa-Francorchamps

480_vanriet_op_dak_3408

Na acht vicekampioenschappen pakte Pim van Riet vorig seizoen eindelijk de verdiende titel in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Heel autosportminnend Nederland was blij voor de man die in zijn zeventiende seizoen het langverwachte goud pakte. Tijdens de eerstvolgende races op Spa- Francorchamps op 3 en 4 oktober stapt Pim van Riet als regerend kampioen nogmaals achter het stuur van zijn geliefde Clio.

Foto’s: Archief Fast Company AUTOSPORT.NL

Pim van Riet nam vorig seizoen met de titel afscheid van de Dunlop SportMaxx Clio Cup en is inmiddels actief in het Dutch GT4 Championship met een Aston Martin van Rhesus Racing, maar vergeten is hij de Clio’s nog lang niet.
Zijn laatste ronden in de Clio waren voor hem een prachtige belevenis, helemaal toen hij in de uitloopronde van alle kanten werd toegejuicht. Alle officials stonden hem enthousiast toe te zwaaien en dat raakte de kampioen 2009 diep.

“Ik heb nu de mogelijkheid om een gastrace te rijden tijdens de races op Spa-Francorchamps op 3 en 4 oktober en die kans grijp ik met beide handen”, vertelde de nog altijd regerend Clio-kampioen aan AUTOSPORT.NL. ”Ik blijf het een prachtige auto vinden om mee te racen en Spa is een fantastisch circuit, dus ik heb er erg veel zin in. Het lijkt me ook leuk om te zien of ik mee kan met de toppers van dit seizoen.”

Van Riet rijdt op Spa weer bij Team Bleekemolen. “Zij hebben me een prachtig aanbod gedaan, waar ik graag op in ben gegaan. Wij hebben altijd erg leuk samengewerkt, dus ik kijk er erg naar uit. Dinsdag (22 september) ga ik nog testen op Spa, dan kan ik even kijken hoe het gaat,“ besluit Van Riet.

Ook Sebastiaan Bleekemolen is blij met de terugkeer van de Clio-kampioen: “We gaan al zo’n 100 jaar met Pim om en dit voelt weer aan alsof hij terugkeert op het oude nest. We gaan er samen wat moois van maken op Spa.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet