Formule 3

F3: Renger hervat seizoen in Formule 3 Euroseries

480_renger_839

Renger van der Zande zal vanaf komend weekend weer actief zijn in de Formule 3 Euroseries. De 23-jarige coureur uit Nijmegen mist hierdoor de seizoensafsluiter in de Britse Formule 3, waarin hij momenteel op een knappe tweede plaats staat, ondanks de eerste ronden van het kampioenschap te hebben gemist.

Tekst en foto: PR

In de Formule 3 Euroseries zal hij opnieuw in actie komen voor Motopark Academy, waarvoor hij eerder dit seizoen ook al de races op Oschersleben reed. "Ik heb erg genoten van mijn tijd in de Britse Formule 3", zei Renger. "Het was fantastisch om drie zeges en negen podiumplaatsen te kunnen scoren, terwijl ik niet eens een heel seizoen heb gedaan. Ik ben erg tevreden over wat ik in die klasse heb bereikt en wil Hitech enorm bedanken voor de kans die zij mij hebben gegeven."

"Ik kijk ernaar uit om nu weer terug te keren naar de Formule 3 Series, wat inmiddels bekend terrein voor mij is. Ik hoop dat ik meteen weer snel kan zijn, al is dat nooit gemakkelijk als je halverwege het seizoen instapt. Het is me eerder dit jaar echter ook al een keer gelukt, dus ik heb goede hoop dat ik in de laatste drie ronden van het F3 Euroseries-seizoen ook erg succesvol kan zijn."

De Formule 3 Euroseries doet komend weekend het circuit van Barcelona aan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet