DNRT

DNRT: ADPCR: Jafeth Molenaar slaat zijn slag

Jafeth Molenaar heeft tijdens de State of Art Grand Prix Classic, op 12 en 13 september op Circuit Park Zandvoort, de eerste positie in het klassement van de Porsche 944 Basic Cup heroverd.

Tekst en foto's: PR

gp-classic-2-480
Hoogspanning: Jafeth Molenaar op de voet gevolgd door John Hurenkamp en Oscar Schon  

De tweede van de in totaal drie races van de Porsche 944 Basic Cup vormde de scherprechter. In een zinderende race raakte de top drie van het veld gezamenlijk in een slip in de Tarzanbocht. John Hurenkamp, tot op dat moment nog leider in het tussenklassement, was het grootste slachtoffer. Hij zat vast in de grindbak en zag Jafeth Molenaar de eerste plek in de tussenstand overnemen. Molenaar won de eerste race van het weekeinde en eindigde vervolgens als derde (tweede race) en tweede.
Oscar Schön was de matchwinnaar, met twee zeges en een tweede plaats.
De overige podiumplaatsen waren voor John Hurenkamp (derde in de eerste race), René Busscher (tweede in de tweede race) en Gunter Nuyts (derde in de derde race).

Nieuwkomers en bekende gezichten

Tijdens de State of Art Grand Prix Classic verscheen een flink aantal nieuwe (gast)rijders aan de start. De gedeeld kampioenen van 2005, Timo Krop en Charles Köhnen, waren terug van weggeweest. De zoon van nieuwe rijder Peter van Aken, Berend van Aken, nam de plaats van zijn vader in tijdens de derde race. Ron van Vliet heeft zijn eerste race kilometers gemaakt en de succesvolle Niels Langeveld verruilde even zijn Formido Suzuki Swift voor een 944 Cup auto. Hij was de snelste tijdens de kwalificatietraining.

70 jaar

gp-classic-1-480

Speciale aandacht voor Jan Dirk Graswinckel. Hij heeft nog één keer voor zijn zeventigste verjaardag geschitterd in de Basic Cup. Met 69 jaar op de teller heeft hij het de andere rijders nog één keer moeilijk gemaakt. We zullen Jan Dirk natuurlijk nog regelmatig op het circuit tegenkomen!

Volgende races: 2-3 oktober, Oschersleben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet