Diversen

Internationaal: Tony kart domineert in finale RMEC Salbris

Afgelopen weekend vond op het prachtige Franse Salbris, ten Zuiden van Parijs de laatste ronde plaats voor het Europees Kampioenschap Rotax Max. Er waren titelkansen voor enkele Nederlanders maar het mocht niet baten. Tonykart overheerste met Luke Varley en Josh Webster als kampioenen in de Senior en Junior klasse. Ralph Oldendaal ging er met de titel in de DD2 vandoor, ten koste van Maik Barten.

In de kwalificaties noteerde Kay van Kemenade al een mooie tweede tijd wat een goede uitgangspositie betekende in de series. Deze positie behield van Kemenade knap vast na de series maar werd derde in de pre-finale en 11de in de finale achter Bas de Laat. Dave Blom kende wederom een goed weekend en werd vijfde.

In de Senioren klasse was Joey van Splunteren de snelste man tijdens de kwalificatie, Mats van den Brand volgde als slechts elfde. Van Splunteren kwam verder naar voren tijdens de series tot een goede zevende positie, ook Mats van den Brand verbeterde zich en werd zevende. Danny Siemensma en Berry Torenvliet waren de overige rijders die zich plaatse voor de finales, respectievelijk behaalde zij een 27ste en 17de positie. Van Splunteren kwam wederom verder naar voren en werd vijfde terwijl Van den Brand problemen kende en 23ste werd. Strawberry Racing greep vervolgens de dubbel in de finale met Joseph Reilly als winnaar, zijn teamgenoot Luke Varley werd echter kampioen. Joey van Splunteren eindigde net naast het podium op een vierde positie.

In de DD2 was Maik Barten degene die als leider de laatste ronde inging te Salbris. Het verschil was echter minimaal en dus was de druk hoog. Barten kende een lastig weekend, een vierde positie in de kwalificatie betekende een extra druk maar Barten herstelde zich goed en kwam tot een tweede positie in de series, vóór Ralph Oldendaal. In de pre-final verloor Barten echter terrein en kwam tot een zevende positie, terwijl zijn grootste rivaal Oldendaal tweede werd. Ondanks een vijfde positie voor Barten in de finale en een 11de voor Oldendaal werd laatst genoemde kampioen en moest Maik Barten het kampioenschap als derde afsluiten. In de DD2 Master klasse was wel groots Nederlands succes. Danny Brand behaalde na een fantastisch seizoen de Europese titel!

Live Timing / KartWorld TV
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet