Belcar

DSMEC: Hattrick voor Marchal/Lumbeeck tijdens Truck GP weekend op Zolder

De AD Sport Viper van de combinatie Ron Marchal/Wim Lumbeeck scoorde een fraaie hattrick tijdens de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup wedstrijd op Zolder. Ron Marchal kon in de slotfase de overall zege naar zich toe trekken.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

marchal_maes
Strijd om de kop tussen Ron Marchal en Ruben Maes

Hattrick voor Marchal/Lumbeeck
Wim Lumbeeck en Ron Marchal boekten met de AD Sport Viper een fraaie hattrick. Vooral de Porsches speelden een dominante rol. De AD Sport Porsche van Heyer/Lagrange leek in de slotfase van de wedstrijd aanspraak op de overwinning te maken. Een miscommunicatie tussen Niels Lagrange en zijn “refuelling crew” kostte de koppositie. Kenneth Heyer nam in negende positie de Porsche over en wist nog drie plaatsen goed te maken en eindigde als zesde algemeen. In de Klasse 1 eindigde de combinatie Heyer/Lagrange als tweede. Na het terugvallen van de AD Porsche had de RS Porsche van Maes/Van Oost de leiding korte tijd in handen maar zij vormden na de reguliere stop geen serieuze bedreiging meer voor Ron Marchal. Wel eindigden zij als eerste in de Klasse 2. De Porsche 997 eindigde nog in dezelfde ronde als de leiders.

van_kouwen_crash
John van Kouwen bleef gelukkig ongedeerd. De Nederlander maakte dit jaar een
comeback in Belgie nadat hij enkele jaren geleden ook al eens zwaar crashte.

Zware crash van John van Kouwen
Even dreigde het kortstondig te gaan regenen maar de Dunlop regenbanden konden snel weer opgeborgen worden. Niet de regen zorgde in de eindfase voor Code 60 maar John van Kouwen. De Nederlander maakte met zijn First Motorsport Porsche op het rechte stuk voor start/finish hard kennis met de muur maar kwam gelukkig met de schrik vrij.
 
crash_van_kouwen
De First Motorsport Porsche liep zware averij op.


Dit incident zorgde er wel voor dat de koplopers in de slotfase behoorlijk dicht bij elkaar bleven maar positiewisselingen deden zich eigenlijk niet meer voor. In de klasse 3 zegevierde de Mazda RX7 van Werner van Herck, gevolgd door de BMW’s van De Vocht-Van Loo en Peeters/Van Samang/Van Samang.

wim_van_herck
Zege voor de Mazda RX7 van Werner van Herck.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet