Sportscars

Sportscars: Oreca wint op Silverstone Lola Aston Martin coureurs kampioen!

De Oreca-Courage van Nicolas Lapierre en Olivier Panis boekte zijn eerste zege dit seizoen. De SpeedySebah Lola Aston Martin van Nicolas Prost en Marcel Fássler eindigde als tweede. De combinatie Stefan Mücke, Jan Charouz en Tomas Enge wonnen het rijderskampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Aston Martin Racing

start_silverstone
Start van een historische wedstrijd. Exact 50 jaar later is Aston Martin wederom
kampioen.

Aston Martin coureurs winnen kampioenschap
Gedurende de gehele wedstrijd was de ORECA-Courage een dominante factor. Kort voor het einde van de wedstrijd moest men een ongeplande pitstop maken omdat men de motorkap moest verwisselen. Geluk bij een ongeluk was dat ook de als tweede geklasseerde Speedy/Sebah Aston Martin met hetzelfde probleem kampte, waardoor de Franse combinatie de leiding kon behouden.

Bij Aston Martin zette men in op een conservatieve strategie die uiteindelijk de titel opleverde. Kort voor het einde moesten de 007 en 009 Aston Martins een splash and dash stop maken maar het veranderde weinig in de uitkomst van het wedstrijdresultaat.Exact 50 jaar nadat Aston Martin de World Sportscar titel won zegevierde men weer.

Jan Charouz: “Wat een fantastisch gevoel. Wij hebben het gehele jaar hard gewerkt en vandaag wonnen wij het kampioenschap. Wij hadden een conservatieve strategie en het zag er inderdaad niet naar uit dat we zouden gaan winnen. Zelfs niet dat we op het podium zouden komen. Maar het was een fantastische prestatie want de concurrentie was wel erg sterk vandaag.”

Tomas Enge: “Elke race hebben we op het podium gestaan en dat hebben we aan het team en de betrouwbaarheid van de auto te danken. De auto reed zonder problemen en de rijders maakten geen fouten en dat was de sleutel om het kampioenschap te winnen. Ik ben er trots op dat ik mijn deel voor Aston Martin heb bijgedragen.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet