Formule 1

Porsche Supercup: nog even geduld voor Jeroen Bleekemolen

Het is Jeroen Bleekemolen niet gelukt om de titel in de Porsche Supercup voortijdig veilig te stellen. Jeroen eindigde op het circuit van Monza als tweede, achter zijn enig overgebleven rivaal René Rast. Jeroen wordt nu tijdens de dubbele finalerace in Abu Dhabi als kampioen gekroond.

Jeroen moest voor Rast eindigen om nu al de titel mee naar huis te kunnen nemen. Dat lukte niet. Rast won op het circuit van Monza, Bleekemolen eindigde als tweede. Onze landgenoot heeft nu een voorsprong van 43 punten op Rast. “Ik had een slechte start, waarbij mijn teamgenoot Jiri Janak mij passeerde”, aldus Jeroen. “Ik kon mijn tweede plek weer terugpakken, maar mijn achterstand op Rast was toen al te groot. De finale in Abu Dhabi zie ik met vertrouwen tegemoet; ik heb nog maar een punt nodig.” Na de kwalificatie kan de strijd dus al beslist zijn.

Optimist

Wat je ook van René Rast vindt, hij is wel een superoptimist. “Ik ben blij dat ik de strijd om de titel nog open heb gehouden”, vertelde hij na zijn zege.
Patrick Huisman zag als zesde de finishvlag, hij heeft nog een reële kans om als derde in de eindstand te eindigen.
De races in Abu Dhabi vinden op 31 oktober en 1 november plaats, uiteraard tijdens het Grand Prix-weekend in het oliestaatje.

Uitslag:

1. René Rast (GER), 26:46,829
2. Jeroen Bleekemolen (NED), + 6,266
3. Norbert Siedler (AUT), + 12,980
4. Stefan Rosina (SVK), + 13,563
5. Damien Faulkner (IRL), + 14,310
6. Patrick Huisman (NED), + 17,886

Stand na elf van de dertien races :

1. Jeroen Bleekemolen (NED), 212 punten
2. René Rast (GER), 169
3. Stefan Rosina (SVK), 136
4. Patrick Huisman (NED), 130
5. Norbert Siedler (AUT), 107
6. Damien Faulkner (IRL), 103
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet