Benelux Racing League

BRL: Crevels wint na aanrijding met Donald Molenaar

Donny Crevels schreef vanmiddag ondanks een aanrijding met Donald Molenaar de tweede BRL V6 wedstrijd op zijn naam. In de BRL Lights ging de zege ditmaal naar Danny Bleek. Molenaar kreeg een penalty en werd uiteindelijk als tiende geklassseerd.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

incident_1
De actie van Molenaar op Crevels mislukt.

Crevels wint ondanks aanrijding
Ondanks een aanrijding met Donald Molenaar reed Donny Crevels op het circuit van Zolder naar de zege. Halverwege de wedstrijd dook Molenaar simpelweg in een gat wat er niet was en gingen beiden achterstevoren. Crevels wist zich snel te herstellen terwijl Molenaar met moeite zijn weg kon vervolgen en naar de zesde plek terugviel. Crevels: “Hij ging ontzettend hard. Ik ging snel maar hij was gewoon sneller, als hij misschien even gewacht had, dan had hij mij gewoon voorbij kunnen steken. Overigens heb ik geen hard feelings tegenover hem. Het was gewoon een race-incident” Molenaar die als achtste vertrokken was werkte zich snel door het veld heen en vond aansluiting bij leider Donny Crevels.
incident_4
Crevels steekt in het grind maar houdt de motor draaiende.

Nelson van der Pol eindigde als tweede. Nelson: “Ik heb een sportief duel met Jacky uitgevochten en ben hier ontzettend blij mee. Ook Jacky van der Ende was erg ingenomen met zijn derde podiumplek; Van der Ende: “Ik ben van dertien naar drie gereden. Wat valt er nog te zeggen? Toen mijn stuur in de slotfase begon te trillen had ik het even benauwd. Ik had zoiets van daar gaan we weer, en daarom heb ik de curbstones in de eindfase maar vermeden. In de BRL Lights zegevierde Danny Bleek terwijl Chris Maliepaard als tweede eindigde. Vooral in de beginfase vochten Marcel Peeters, Chris Maliepaard en Danny Bleek een fraai duel uit. Laatstgenoemde kon later behoorlijk wat afstand nemen van zijn achtervolgers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet