Formule 3

F3: Seizoens finale eindigt teleurstellend voor Giedo van der Garde

Tijdens de laatste wedstrijd van de Euroseries Formule 3 kon Giedo van der Garde zijn podiumfinishes van de laatste wedstrijden helaas niet evenaren. Met een 5e startplaats voor de race op zondag was het team hoopvol om in stijl afscheid te nemen van de Formule 3.

 giedo_finale


“Ik had een derde startplaats kunnen hebben als ik wat minder overstuur had gehad in de laatste sector”, vertelde Giedo vrijdag na afloop van de training voor de wedstrijd voor zondag. Met een 5e startplaats zag het er voor Team Rosberg desondanks goed uit om haar allerlaatste wedstrijd van de Euroseries Formule 3 in stijl, oftewel op het podium, af te sluiten. Het team had enkele weken geleden aangekondigd niet meer verder te gaan in de Formule 3 en zich weer te richten op de Deutsche Tourenwagen Masters, met Audi of Opel.
De races verliepen helaas niet volgens plan. Zaterdag kon Giedo geen goede tijd realiseren op een opdrogende baan. Het raceweekend ervoor kon Giedo onder vergelijkende omstandigheden nog een pole-position realiseren. Nu bleef hij steken op een 11e positie. “We dachten dat de baan sneller zou opdrogen. Daarom hadden we gekozen voor een droog weer set-up. Helaas bleef het tot aan het eind van de training te nat om er profijt van te hebben,” verklaarde de Telfort-coureur na afloop. De wedstrijd op zaterdag eindigde voor hem al in de eerste ronde, toen hij bij het aanremmen van de ‘Spitzkehre’ spinde en daarna door Vettel werd aangereden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet