Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP2 Series: Razia wint, Hülkenberg kampioen

480_hulkenberg_2987

Luiz Razia pakte vanochtend voor Coloni Motorsport zijn eerste overwinning in de GP2 sprintrace voor Lucas di Grassi. De strijd om het kampioenschap tussen Nico Hülkenberg en Vitaly Petrov werd uiteindelijk beslist in het voordeel van de Duitser. Een knappe prestatie van de rookie die met nog twee wedstrijden te gaan onbereikbaar werd voor Petrov. Giedo van der Garde pakte, na zijn fantastische overwinning van gisteren, de zesde plaats en het laatste kampioenschapspunt. Hij steeg na dit succesvolle weekend naar een zesde plaats in het algemeen klassement. De sprintrace op Monza kende een aantal incidenten. Bij het uitkomen van de Lesmo’s kwamen Danny Clos en Diego Nunes met elkaar in aanrakng. De Spanjaard sloeg over de kop en de Safety Car moest op de baan verschijnen. Pastor Maldonado ramde de bandenstapel in de Parabolica exact op dezelfde plaats als in de regenwedstrijd van gisteren.


Na de fantastische hoofdrace in Monza, moest Giedo van der Garde op de zondagochtend vanaf de achtste plaats beginnen. Op de droge Italiaanse piste is het lastig inhalen, maar Giedo wist twee posities te winnen om opnieuw in de punten te eindigen. Met nog één raceweekend te gaan hoopt de iSport-coureur een gooi te kunnen doen naar de vijfde plaats in het kampioenschap.

_3gd9880

"Ik had weer een erg goede start, maar in de run naar de eerste bocht kon ik eigenlijk nergens heen", zei Giedo. "Ik werd op het gras gedrukt en kwam als achtste door. Daar heb ik een zesde plaats van kunnen maken, maar omdat het hier heel moeilijk inhalen is, zat er gewoon niet meer in. Geeft eigenlijk ook niet zo, want we hebben natuurlijk een fantastisch weekend achter de rug."

"Ook vandaag was de auto snel en constant en dat geeft een zeer goed gevoel voor de laatste races van het seizoen. In Portugal hoop ik volgende week weer flink wat punten te scoren en als we de vijfde plaats in het kampioenschap kunnen pakken, zou dat een geweldig einde van mijn eerste GP2-seizoen zijn."

Stand:
1. Nico Hülkenberg 90
2. Vitaly Petrov 68
3. Lucas di Grassi 57
4. Romain Grosjean 45
5. Pastor Maldonado 36
6. Giedo van der Garde 33
7. Jerome D'Ambrosio 29
8. Alvaro Parente 27
9. Luca Filippi 24
10. Javier Villa 22

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet