Diversen

Internationaal: Hoe eindigen de Nederlanders in het Europees Kampioenschap Rotax Max?

Salbris - Al de gehele week zijn de voorbereidingen in volle gang en word er volop getraint. Vandaag zijn de finales die het uiteindelijke resultaat van het kampioensschap zal gaan bepalen.

Tekst: Bert Smilda

De eerste actie van vandaag vond plaats tijdens de herkansingen, alle rijders die zich niet gelijk wisten te plaatsen voor de pre-finales konden nog een allerlaatste poging doen om dit alsnog te bereiken. Berry Torenvliet en Danny Siemensma wisten zich alsnog te plaatsen, Jeffrey van Bergeijk en Kelly Zondervan bleken niet snel genoeg.

Als eerste gingen de prefinales van de DD2 rijders van start, Maik Barten werd hierbij 7e, Danny Brand 13e, Roy Geerts 15e, Dennis Kroes 17e en Bart Nuy 19e.

In de prefinales was Kay van Kemenade weer de snelste Nederlander, met zijn derde positie staat hij er zeer goed voor om kampioen te worden van het gehele kampioenschap. Dave Blom was ook weer snel en behaalde een keurige 5e positie. Denzel Mafait 8e, Erwin Montfoort 17e, Jos Kiekens 21e en Bas de Laat 24e.

De laatste prefinales werden verreden door de Rotax senioren, Joey van Splunteren werd hierbij 7e, Berry Torenvliet 17e, Mats v/d Brand vanaf een 7e startpositie zwaar teleurstellend 23e, Roy Curfs 26e en Danny Siemensma 27e.

Om 13.30 gaan de finales van start, hoe deze gaan verlopen leest u spoedig op de site.

Live Timing / KartWorld TV

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet