Benelux Racing League

BRL: Donald Molenaar wint eerste BRL-wedstrijd op Zolder

Donald Molenaar won de eerste BRL V6 wedstrijd op Zolder De door Collé Racing ingeschreven coureur leidde onbedreigd van start tot finish. In de BRL-Lights zegevierde de jonge Chris Maliepaard.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

openingsronde
Openingsronde op Zolder. Molenaar heeft de leiding al stevig in handen. Van Es
zakt weg in het peloton.

Onbedreigde zege Donald Molenaar.
Molenaar kon direct bij de start afstand nemen van zijn tegenstanders doordat teamgenoot Sandor van Es slecht wegkwam en naar de vijfde plek terugviel. Sandor: “Ik wilde het bij de start rustig aandoen. Ook omdat er weinig ruimte was” Dat van Es alsnog als derde over de meet kwam mag een wonder heten. De Collé-coureur klaagde eveneens als gisteren over zijn remmen. “Het werd gewoon gevaarlijk, eigenlijk had ik hem gewoon aan de kant willen zetten, maar toen ze voor mij begonnen uit te vallen besloot ik door te gaan.” Ook winnaar Donald Molenaar moest regelmatig pompen om zijn bolide in het spoor te houden.

sandor_race_1_z
Sandor van Es vloog naar de derde plek.


Dennis Retera had een goede start en zag in het verloop van de wedstrijd zowel Marc Goossens als Jacky van der Ende uit zijn spiegels verdwijnen. Van der Ende zette in de vierde ronde de aanval in op Marc Goossens en in drie ronden later moest onze zuiderbuur zijn positie prijsgeven, waarbij “trading paint” niet werd geschuwd. Goossens moest een pitstop inlassen om de motorkap te laten verwijderen maar kon zijn wedstrijd met een grote achterstand voortzetten. Met een derde plek in het vizier verdween Van der Ende kort voor het einde in de grindbak en zag een derde plek volledig in rook opgaan. In de BRL Lights boekte Chris Maliepaard een overtuigende zege, Danny Bleek en Erik van den Munckhof eindigden resp. als tweede en derde.

maliepaard_r1
Zege voor Chris Maliepaard in de BRL Lights.

Uitslag
1. Donald Molenaar 18 ronden
2. Dennis Retera op op 5.263 seconden
3. Sandor van Es op 5.529 seconden
4. Henry Zumbrink op 13.105 seconden
5. Peter Gerhards op 20.207 seconden
6. Niels Bouwhuis op 20.751 seconden
7, Patrick Borst op op 26.093 seconden
8, Donny Crevels op 37.858 seconden

Brl Lights
1. Chris Maliepaard 18 ronden
2. Danny Bleek op 6,580 seconden
3. Eric van de Munckhof op 17.207 seconden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet