Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP2 Series: Van der Garde wint natte hoofdrace in Monza

garde_wint

Giedo van der Garde heeft de hoofdrace van de GP2 in Monza op zaterdag op geweldige wijze gewonnen. De Nederlander zette Addax-coureur Vitaly Petrov de gehele race onder druk, en enkele ronden voor het einde wist hij hem via de pitstops te passeren.


Tekst en foto: PR

"Dit is een fantastisch resultaat!", juichte Giedo na afloop. "Ik ben enorm blij met de prestatie van vandaag, omdat de auto geweldig aanvoelde. We hebben de laatste paar races zoveel weten te verbeteren en doen nu vooraan mee. De weerscondities maakten de race erg moeilijk, maar ook spannend. In de eerste paar ronden had ik nog een motorprobleem, waardoor ik Petrov niet bij kon houden, maar na vijf ronden ging het een stuk beter en voelde de motor goed aan. Ik wist het gat met Petrov te verkleinen en een paar ronden voor het einde van de race passeerde ik hem via de pitstops."

"Ik heb al twee sprintraces weten te winnen, maar dat is niets vergeleken met het winnen van een hoofdrace in de GP2! We zijn het hele weekend al sterk, zowel op een natte als droge baan. Ik kan dan ook niet wachten tot de sprintrace op zondag. Hopelijk kunnen we weer wat punten scoren."


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet