EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Succes voor Bernhard ten Brinke

In euforische stemming verliet het team van Equipe Verschuur vanmiddag het circuit van Monza nadat Bernhard ten Brinke zijn beste seizoensprestatie op het supersnelle circuit nabij Milaan had neergezet. Voor Jeroen Reijntjens verliep het weekend minder, doordat hij in beide races buiten zijn schuld om werd aangetikt. Bernhard ten Brinke werd in de eerste manche knap als zesde afgevlagd en had de honger naar succes nog niet gestild en eindigde in de afsluitende race van de Eurocup Mégane Trophy op een fraaie zevende stek! Jeroen Reijntjens vocht zich ondanks een heftige tik in de Variante Ascari van de dertigste positie dapper terug naar P15. Reijntjens die de tweede race sterk begon moest het strijdtoneel
voortijdig verlaten, nadat hij uit de wedstrijd werd geduwd door een andere deelnemer. Baanofficials verhinderde hem om verder te rijden. Ten Brinke pakte met zijn dubbele puntenfinish maar liefst 10 punten in het kampioenschap.


 bernhard1


BERNHARD TEN BRINKE RACE 01 + 02
Ook Bernhard ten Brinke die pal achter Reijntjens was gestart kwam goed van zijn plek. Hij won buitenom diverse posities voor het inkomen van de Prima Variante en kwam als vijftiende door. Hij werd op de hielen gezeten door Matthieu Cheruy die Ten Brinke wist te passeren. Bernhard verloor daarna nog enkele posities totdat Gabillon, Parisy and Gianniberti betrokken waren bij een grote crash. Ten Brinke profiteerde optimaal van deze situatie en kwam achter de safetycar als zevende door. Hij behield deze fraaie positie tot aan de finish. Nadat Badey, Petiz en Heylen na de race werden bestraft met een 30 seconden penalty, schoof de inwoner uit Zeddam één positie op en boekte hiermee zijn beste seizoensprestatie! In de tweede race kwam Ten Brinke niet goed weg en maakte zijn start in de eerste ronde goed door twee rijders te passeren. Nadat hij Reijntjens voorbij ging, zocht hij de aansluiting bij een groep van vier rijders. Nadat hij Janak wist te verschalken dichtte hij het gat met Parisy en Petiz in sneltreinvaart. De 27-jarige rijder remde het tweetal voor start-finish uit en pakte uiteindelijk na tien zware ronden de zevende plaats!

Bernhard ten Brinke: “Helemaal te gek om het seizoen zo te eindigen! Ik ben blij dat we dit weekend hebben laten zien waar we als team allemaal tot in staat zijn. Op Donington Park en Estoril leerde ik mijn rijtechniek te verbeteren en daar pluk ik deze races de vruchten van. Het team heeft met de set-up een super job gedaan en ik wil ze daarvoor bijzonder bedanken. Verder ben ik blij dat ik als beste Nederlander in dit kampioenschap ben gefinisht want de debutanten bij ons team deden het erg goed. Ik hoop volgend jaar deze stijgende lijn in deze klasse te kunnen doortrekken, want dit succes smaakt absoluut naar meer!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet