A1GP

A1GP: Vierde zege op rij voor FrankrijkMet een goed getimede en nog beter uitgevoerde pitstop mocht Jos Verstappen als zevende aansluiten achter de safetycar, dezelfde plaats als hij had bij het ingaan van de pitstraat. Daarbij werd hij echter geholpen door Portugal, wiens auto na de pitstop afsloeg en met pijn en moeite weer aan de praat kon worden gekregen. Ook de auto van Tsjechië sloeg af, waardoor Ierland hen voorbij kon.

Bij de tweede herstart was Verstappen erg goed weg en kon gelijk Tomas Enge van Tsjechië inhalen. De Nederlander remde echter zo laat dat Enge die plaats weer terug kon pakken. Toen Verstappen Enge nogmaals was gepasseerd en ook Ralph Firman van Ierland probeerde te verschalken verremde Verstappen zich opnieuw. Dit keer liep het echter slecht af, want hij raakte de auto van Duitsland, vloog eroverheen en kon niets dan zijn gehavende wagen terugrijden naar de pits en uitstappen.

Hiermee veroorzaakte Verstappen de derde safetycarsituatie, die dit keer bijzonder gunstig uitviel voor Nelson Piquet jr. De Braziliaan had zich van zijn ronde achterstand kunnen ontdoen en toen het veld werd opgevangen kon hij zijn rondje goedmaken en weer achteraan aansluiten. Dit veroorzaakte een prachtig eindoffensief van Piquet. Mede dankzij het uitvallen van Canada, versnellingsbakproblemen voor Groot-Brittannië en een drive through penalty van Tsjechië, rukte Piquet op naar een uiteindelijke achtste plaats.

Maar ongenaakbaar was toch Alexandre Premat en het Franse team. Net zoals op de EuroSpeedway won de Franse equipe zowel de sprintrace als de hoofdrace. Hiermee slaat Frankrijk een mooi gat naar Brazilië in het kampioenschap. Dat de overwinning van Premat een onbedreigde was, bleek uit zijn snelste ronde. Van de acht powerboosts, gebruikte hij er vier binnen één ronde, waardoor hij ook het laatste punt voor de snelste raceronde veroverde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet