Formido Swift Cup

Swift Cup: Na het zaai-jaar 2008 oogst Pieter Schothorst met prachtig kampioenschap (lang)

480_pieter_schouders_0797

Marcel Dekker en Jeroen Slaghekke zorgden voor spektakel, Marth de Graaf boekte zijn allereerste Swift Cup-zege en ook Niels Langeveld liet wederom zien erg rap te zijn.

480_pieter_podium_9935

Maar tijdens de Wijzonol Trophy was er uiteindelijk maar één coureur die het meeste in het oog sprong: Pieter Schothorst bekroonde op Circuit Park Zandvoort een prachtig seizoen met het kampioenschap. "Dit is een droom die uitkomt’’, aldus de succesvolle Coronel Junior racer.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Tim Böhme, Chris Schotanus en Gerrie Hoekstra


Kwalificatie
Om half twaalf zaterdagochtend 5 september starten 21 Suzuki Swifts voor hun twintig minuten durende kwalificatie.

480_zander_schade_112

Ella Zander, die een dag eerder spinde tijdens de vrije trainingen en een flinke botsing had met teamgenote Maaike de Wit, is er vanwege de opgelopen schade niet bij. "Hopelijk ben ik wel weer van de partij tijdens de Formido Finaleraces’’, kijkt de al weer lachende Ella Zander vastbesloten vooruit.

480_maaike_098

Maaike de Wit had bij de botsing haar pols flink gekneusd. Niettemin geeft ze tijdens de kwalificatie acte de présence en is ook haar beschadigde Swift snel hersteld.

Regen of niet?
Het is bij het begin van de kwalificatie droog op Zandvoort, maar de donkere wolken blijven dreigend. Eerder op de ochtend heeft het immers al behoorlijk geregend. Jeroen Slaghekke heeft er meteen zin in en duikt als eerste onder de 2.08 grens. Met een 2.07,888 is hij de snelste coureur in de eerst snelle ronde. Marcel Dekker laat wederom zien aan een uitstekend seizoen bezig te zijn. Zijn gifgroene Suzuki noteert een 2.08,019, waarmee hij klassementsleider Pieter Schothorst nipt voorblijft: 2.08,094.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet