Dutch GT4

Dutch GT4: Schaakgrootmeester Christiaan Frankenhout titelfavoriet (lang)

480_frankenhout

De eerste kampioen in het Dutch GT4 is bekend: Quint Engel heeft de Gentleman Cup gewonnen met zijn Match Racing Ginetta G50. De strijd om de belangrijkste titel is nog open. Klassementsaanvoerder Christiaan Frankenhout is de grootste kanshebber. Hij was tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort niet alleen aan het autoracen. ‘Chris’ was het hele weekend ook bezig met een schaakspel. Door steeds een paar zetten vooruit te denken, legde hij de basis voor een ‘mat’ tijdens de Finaleraces.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Gerrie Hoekstra, Erik van der Schaaff en Tim Böhme

480_riet_actie_838

Er waren enkele veranderingen in het deelnemersveld te melden. Danny van Dongen ontbrak vanwege budgettaire redenen. Hij hoopt er tijdens de Finaleraces wel weer bij te zijn. Robert den Otter heeft zijn samenwerking met Rhesus Racing stopgezet, zodat Pim van Riet nu weer alleen rijdt.

480_kuus_307

Match Racing-coureur Menno Kuus meldde zich wel op Circuit Park Zandvoort, maar de vraag was hoe lang. Menno kon namelijk elk moment vader worden; Nicky Catsburg stond letterlijk als reserve klaar om hem te vervangen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet