Clio Cup

Clio Cup: Smakelijk weekend voor Melvin de Groot (lang)

480_melroy_podium_1239

Melvin de Groot was de matchwinnaar van de Dunlop SportMaxx Clio Cup tijdens de Wijzonol Trophy. Een overwinning en een derde plek smaakten hem goed; hij staat nu nog maar twee puntjes achter klassementsaanvoerder Sandra van der Sloot. Melvin kreeg nog een extra prijs van evenementsponsor Wijzonol: een beker en een tegoedbon voor het toprestaurant De Librije.
In de Olympia Cup is de spanning eveneens te snijden. Klassementsaanvoerder René Steenmetz heeft slechts drie puntjes voorsprong op tweede man Hans Bos.


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Gerrie Hoekstra en Tim Böhme

480_rij_autoos_073

Het startveld van de Dunlop SportMaxx Clio Cup werd versterkt met Niels Bouwhuis. Niels moest eerder dit seizoen noodgedwongen afscheid nemen met het Tango Dutch GT4, nadat zijn team KS Motorsport er de brui aan had gegeven. Tijdens Automaxx versus Dutch Power Pack reed hij in de Toerwagen Diesel Cup en deze keer dus in de Clio Cup. “Ik heb ervaring in de vorige Clio Cup opgedaan”, blikte hij terug.

480_bouwhuis

“De vorige Cup-Clio was een moeilijke auto, de huidige Clio is een stuk gemakkelijker in de omgang.”
Mogelijk komt Niels dit seizoen nogmaals in de Dunlop SportMaxx Clio Cup in actie.

Nieuw gezicht
Voor de Dunlop SportMaxx Clio Cup is een kit ontwikkeld waarmee de raceauto weer op de huidige straatversie lijkt en daarmee weer fris en fruitig oogt. Michael Bleekemolen reed op TT Circuit Assen voor de eerste keer met een Clio voorzien van de nieuwe ´looks´. De kit omvat andere koplampen, een andere motorkap en een gewijzigde diffuser. De plastische chirurgie is dit seizoen niet verplicht, aldus cupcoördinator Frank Kerseboom. “We willen de deelnemers niet op kosten jagen. Voor volgend jaar zijn de aanpassingen overigens wel verplicht.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet