Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Sport Kort: Eerste Eurocup-zege Tim Coronel, podium Rogier de Wit in Britse Formule Ford

tim_coronel_oschersleben_1

Tom Coronel afgelopen weekend was op Oschersleben niet de enige succesvolle Nederlander. Zijn broer Tim won immers één van de SEAT Eurocup-races. Rogier Wit bereikte op zijn beurt het podium in de Britse Formule Ford, terwijl Fabio Leimer het kampioenschap greep in de Formula Master. Lees het, samen met een verslag van de Formule 2, hier in Sport Kort.

Tekst: Marc Kok/PR
Foto's: PR

SEAT Léon Eurocup
Tim Coronel heeft afgelopen weekend zijn eerste overwinning in de SEAT Eurocup behaald. Op het circuit van Oschersleben had Coronel tijdens de eerste race wat technische problemen, maar maakte dat ruimschoots goed in de tweede race die hij van poleposition gestart was. Coronel kent een tot nu toe wat pechvol seizoen in de competitieve SEAT Eurocup, maar daar kwam dit weekend een einde aan. Al leek het vroeg in de tweede race weer mis te gaan. De start van de tweede race was goed en Coronel ging als leider de eerste bochten in op het krappe circuit van Oschersleben. Coronel dacht dat hij een voorsprong kon opbouwen, maar kreeg een harde tik van Freddy Barth en spinde.

tim_coronel_oschersleben_2

Coronel kon zijn weg weer vervolgen en moest beginnen aan een inhaalrace. Dat ging hem goed af, want de een na de ander werd verschalkt. Coronel wist zich terug te vechten naar de tweede plaats achter Freddy Barth die tot op dat moment nog aan de leiding ging, maar naar binnen moest voor een drive trough penalty vanwege de aanrijding met Coronel. Het laatste deel van de race werd nog erg spannend toen Rossi de druk bij Coronel er vol opzette. Een spannend gevecht tot aan de finish was het gevolg. Coronel wist met een minimale voorsprong zijn eerste overwinning in de SEAT Eurocup binnen te slepen. "Hèhè, dat werd tijd zeg. Wat een fantastisch weekend. Het gevoel met de auto was tijdens de kwalificatie al goed. Ik reed tijden die mee deden voor de pole, maar ik maakte een foutje in mijn laatste snelle ronde waardoor ik de aansluiting net miste. De tweede race was echt geweldig. Ik heb heerlijk kunnen knokken en dan eindelijk die langverwachte overwinning binnen slepen. Echt een super weekend. Tom twee maal eerste en Pieter Schothorst kampioen in de Swift, helemaal goed!’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet