Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Kahne wint in Atlanta.

Kasey Kahne behaalde voor het team van Richard Petty Motorsports zijn tweede overwinning en vergrootte daarmee zijn kansen om bij de 12 gefortuneerde rijders te horen die na 26 Sprint races om de titel mogen strijden. Er zijn nog twee races te gaan voor de twaalf titelkandidaten bekend zijn.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR. Autostock

kahne_atlanta
Tweede zege van Kasey Kahne dit seizoen.

Kahne en Montoya doen goede zaken voor de Chase
Zowel Kasey Kahne als Juan Pablo Montoya deden goede zaken voor de Chase. Met zijn overwinning in Atlanta steeg Kahne van de elfde naar de zesde plek in de puntentabellen. Montoya staat als achtste genoteerd maar was enorm tevreden. De voormalige F1 rijder reed in de slotfase maar liefst 30 ronden op kop voordat hij door Kevin Harvick gepasseerd werd. “Wij hebben het goed voor elkaar”verklaarde Montoya die zijn eerste Top 5 resultaat sinds de laatste vijf races behaalde.

Na een herstart elf ronden voor het einde van de race nam Kahne de leiding over van Kevin Harvick en Juan Pablo Montoya en stond die niet meer af. Kahne won met een voorsprong van 1.766 seconden. Evenals in het voorjaar hadden behoorlijk wat rijders moeite om hun bolides op het gladde asfalt te houden. Kevin Harvick, die als tweede eindigde: “Die tweede plek was al een overwinning op zichzelf. Het was gewoon een ijsbaan.” Sam Hornish Jr. zorgde eerst door een spin en later door een klapband zelfs voor twee neutralisaties in de wedstrijd.

carl_edwards_krukken
Carl Edwards racete met een gebroken voet.

Ford-coureur Carl Edwards liep na spelletje Frisbee afgelopen week een gebroken voet op maar kwam toch aan de start.De Roush Fenway Ford coureur werd als 37e geklasseerd nadat een gat in de oliekoeler aan alle illusies een einde maakte. Ook voor Kurt Busch, die in maart nog op Atlanta won was het een slecht weekend. Na een crash werd hij nog als 38e geklasseerd.

Uitslag
1. Kasey Kahne Dodge 325 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 325 ronden
3. Juan Pablo Montoya Chevrolet 325 ronden
4. David Reutimann Toyota 325 ronden
5.Mark Martin Chevrolet 325 ronden
6. Denny Hamlin Toyota 325 ronden
7. Brian Vickers Toyota 325 ronden
8. Jeff Gordon Chevrolet 325 ronden
9. Ryan Newman Chevrolet 325 ronden
10.Greg Biffle Ford 325 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet