Toerwagen Diesel Cup

TDC: Michel Schaap viert eerste zege na “wonderlijke inhaalrace”

480_tdc2_michel_a

Michel Schaap heeft tijdens de Wijzonol Trophy een indrukwekkende overwinning geboekt in de Toerwagen Diesel Cup. Gestart als laatste reed Schaap, zoals hij het zelf omschreef, een “wonderlijke inhaalrace” met als eindpunt de eerste plaats. Christiaan Frankenhout en Peter Stox eindigden op Circuit Park Zandvoort als tweede. Marcel Nooren zette ondertussen een serieuze stap richting zijn eerste autosporttitel. Hij besloot met teamgenoot Ricardo van der Ende het weekend als derde.

Tekst en foto's: PR

In de openingsronde wist Van der Ende al direct in de Tarzanbocht pole-sitter Frankenhout voorbij te steken en de koppositie over te nemen. Marcel Roeleveld zorgde met zijn Volvo C30 in de eerste ronde voor een safety car-situatie, na op het rechte stuk een groot oliespoor te hebben achtergelaten.

Nadat de vloeistof was afgedekt en de wedstrijd opnieuw gestart werd, liep Van der Ende met grote stappen bij zijn achtervolgers vandaan. Na zeven ronden bedroeg de voorsprong van Van der Ende reeds 8,4 seconden.

Door een aanrijding in de achtste ronde tussen Sven Andries en Ruud Steenmetz kwam de safety car wederom op de baan en zag Van der Ende zijn royale marge als sneeuw voor de zon verdwijnen. Daarnaast zorgde de neutralisatie voor een unieke situatie. Want afgezien van de equipes Lars Huisman / Andries Huisman en Pieter Christiaan van Oranje / Marco van Beusekom laste het voltallige TDC-veld gelijktijdig de verplichte pitstop in. Dit zorgde voor een ongekende drukte in de pitstraat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet