Formido Swift Cup

Swift Cup: Pieter Schothorst pakt kampioenschap: ‘Mijn droom komt uit!’ (update)

480_schothorst_kampioen_992

De overwinning in de tweede race van de Formido Swift Cup ging zeer netjes naar Niels Langeveld, maar dé Suzuki-man van de Wijzonol Trophy is Pieter Schothorst. Met de Formido Finaleraces (10/11 oktober) nog voor de boeg, pakte de 17-jarige Huizenaar reeds vandaag op Circuit Park Zandvoort het kampioenschap. "Dit is een droom die uitkomt’’, stelde de opvolger van Jeroen den Boer na afloop. "Maar wat heb ik er hard voor moeten knokken dit jaar.’’

Tekst: Marc Kok
Foto's: Gerrie Hoekstra

480_start_swift_9860

Marth de Graaf mag als winnaar van de eerste race vanaf poleposition vertrekken. Dat gaat de Nieuw-Venneper niet super af. Niels Langeveld doet vanaf P2 goede zaken en heeft De Graaf al te pakken bij de Tarzanbocht. Daan Stots doet het ook goed en gaat van P4 naar 3 en passeert de bijna-kampioen Pieter Schothorst. Joost van den Akker komt minder goed door de Tarzanbocht en gaat in de rondte na een touché met Martin Boezaart. Hij kan even later wel zijn weg vervolgen.

Glorieus
Pieter Schothorst wil glorieus kampioen worden dus zet de aanval op Daan Stots in. Hij passeert Stots bij de Tarzan na de eerste doorkomst. Peter Schreurs lag op P5 en maakt gebruik van Schothorsts inhaalactie en gaat ook aan Stots voorbij.

Superrace Dekker
Marcel Dekker is aan een superrace bezig. Hij is bij de eerste doorkomst reeds opgeklommen van P17 naar plek 10. Een rondje later is Marcel ook zijn naamgenoot Marcel van de Maat voorbij en ligt hij reeds 9de. Jeroen Slaghekke is slecht gestart. De nummer twee van het klassement begon na zijn straf in de eerste race als 13de en ligt dat, na 14de te zijn geweest, nog steeds.

480_langeveld_3136

Flink knokken
Niels Langeveld, die bij het vorige raceweekend de rapste man van het veld was, laat ook nu zijn kunnen zien. Hij ligt nog steeds op kop. De Sassenheimer moet wel flink knokken om Marth de Graaf van zich af te houden. Pieter Schothorst en Peter Schreurs zijn ook nog in aanvalsafstand, aangezien de nummer vier Schreurs zich na vier rondjes op slechts 0,763 seconde van de kop begeeft.

Achter de kop
Dan volgt er een gaatje naar de naar plek 5 opgerukte Sandra Douma. Daan Stots, Kim van den Berg, Niels Kool, Marcel Dekker en Marcel van de Maat racen ook in de toptien.

480_braams_9893

Max Braams, die weer sterk gestart is, weet zich op plek 11 goed staande te houden ten opzichte van Swift-topper Jeroen Slaghekke. De Coronel Junior racer kan pas in ronde 5 voorbij aan de prima racende Swift-rookie van Equipe Verschuur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet