Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Pieter van Soelen behaalt derde overwinning van het seizoen

soelen1

Een vertrouwde naam op het erepodium van de DSC vandaag. Pieter van Soelen slaagde er namelijk in om de eerste race van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Wijzonol Trophy op Circuitpark Zandvoort te winnen, voor het duo Milko Tas en Bob Herber. Luc de Cock eindigde op een derde positie, omdat Piet Versluis met de KTM X-Bow en het duo Verkoulen/Boender met de Saker Diesel na afloop beiden een tijdstraf kregen. In de Sport-divisie behaalde Aart Bosman zijn eerste overwinning van het seizoen. Bosman rijdt dit weekend met de oude Lotus van Luc de Cock en was daarmee direct succesvol. Tweede werden Eline Braspenning en Iman van Schelven, voor Nik de Jong en Koen Bogaerts. De druiven waren zuur voor Rob Nieman, die tot aan de laatste bocht op de derde positie lag maar in de laatste paar honderd meter nog voorbij werd gereden door Koen Bogaerts.


Tekst en foto's: DSC

bovenbalkrace11

Bij de start van de race was Bert van der Zweerde goed weg en was het Milko Tas die met de Saker GT meteen aan kon sluiten. Achter de twee koplopers slaagde Pieter van Soelen er meteen in om voorbij te gaan aan de BMW Z4M van Eugène Janssen. De eerste ronde kon Bert van der Zweerde het tweetal nog achter zich houden, maar in ronde twee moest hij door zijn verkeerde bandenkeuze zijn meerdere erkennen in zowel Van Soelen als Tas. De inhaalactie van Van Soelen was een knappe, want hij kon op het rechte stuk uit de slipstream van de Saker voorbij gaan aan zowel Milko Tas als Bert van der Zweerde. Tas kon hierna in de Tarzanbocht voorbij gaan aan Van der Zweerde.

Van der Zweerde kreeg ronde na ronde steeds meer problemen met zijn intermediates en moest lijdzaam toezien dat ook andere coureurs dichterbij kwamen aan zijn BMW. Onder andere het duo Verkoulen/Boender met de Saker Diesel, Luc de Cock met de Lotus 2-Eleven GT4 en Eugène Janssen met de BMW Z4M slaagden erin om voorbij te gaan aan Van der Zweerde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet