Dutch GT4

Dutch GT4: zware crash Bernhard van Oranje (update)

480_crash1_9330

Bernhard van Oranje is zwaar gecrasht in de eerste race van het Tango Dutch GT4 op Circuit Park Zandvoort. Na het ongeluk, in de tweede ronde van de race, werd de race stilgelegd. Bernhard klapte met zijn Ford Mustang FR 500 C in de vangrail aan het begin van het Scheivlak en vaagde ook enkele reclameborden weg. Bernhard kon zelf uit zijn zwaarbeschadigde auto klimmen, de gevolgen voor de coureur lijken gelukkig erg mee te vallen. Dat laatste geldt niet voor de Mustang.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra


480_crash_2_9340

De herstart van de race laat lang op zich wachten, met name omdat er eerst een flink aantal meters beschadigde vangrail vervangen moeten worden.

480_crash3_9345

Geblesseerde schouder

Twee uur na het ongeluk spraken we teamchef Jan Lammers. “Bernhard heeft alleen last van zijn schouder, aan de kant van de impact. Gelukkig is het goed afgelopen”, vertelde hij.
Pieter Christiaan van Oranje stond nog een beetje na te shaken na het ongeval van zijn broer. “Ik stond op het pitdak te kijken toen ik hoorde dat Bernhard gecrasht was”, blikte hij terug. “Op zo’n moment schrik je natuurlijk erg. Bernhard is geslipt op een plas water die op de baan terecht was gekomen doordat een andere deelnemer even over het gras was gereden. Bernhard reed op dat moment alleen, er was geen andere rijder bij betrokken. De klap was hard, gelukkig is de Mustang een stevige auto.”

480_crash4_9341

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet