DTM

DTM: Paffett gekroond tot DTM-master 2005!


 Schneider

Voor aan het veld krijgen de mannen er echter bitter weinig van mee. Schneider regeert de race zoals hij dat in zijn beste dagen kon doen. Van start tot finish leidt de Duitser de dans en red daarmee de Duitse eer, zodat Duitsland ook dit jaar niet verstoken blijft van een Duitse winnaar in de DTM. Green komt als tweede over de finish, nadat hij halverwege de race nog wel even zijn tweede plaats afstaat aan Kristensen. De Deen is opvallend snel op de opdrogende baan, maar kan geen concurrentie bieden aan Green als beide de overstap naar slicks hebben gemaakt. Hij moet dan zelfs zijn derde plaats nog afstaan aan Paffett, die zijn seizoen toch echt op het podium wil eindigen.

Het is echter niet alleen maar feest aan het einde van het seizoen. Het vertrek van Opel uit de koningsklasse van de tourwagens en een zware crash van Heinz-Harald Frentzen overschaduwen de feestvreugde.

 Crash HHF2

 Crash HHF1


De Duitse ex-formule 1 coureur gaat hard van de baan bij het ingaan van de laatste bochten voor start/finish. Daarbij lijkt hij enige tijd buiten westen in zijn wagen te zitten. Hij wordt vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis. Teambaas Volkert Strycek weet nog niet meer te vertellen dan dat Frentzen weer bij kennis is als hij in het ziekenhuis behandeld wordt. Ook over de toekomst van de vier Opel’s hult hij zich in stilzwijgen. Mochten de vier wagens definitief verdwijnen, dan zal het niet het einde betekenen van de DTM, zo liet de organisatie vandaag weten. De twee overgebleven merken zullen dan zoals het nu lijkt vier 2006-specificatie, vier 2005-specificatie en een aantal 2004-specificatie inzetten van hun merk Hoe dit allemaal vorm gaat krijgen zal de winter uitwijzen. Eerst krijgen de coureurs een welverdiende vakantie. Het seizoen 2005 was opnieuw een succesvolle, met veel spectaculaire races, verrassende gebeurtenissen en een terechte kampioen. Bezoekersrecords werden weer gebroken en de populariteit van de klasse steeg eens te meer tot ongekende hoogte. Hopelijk kunnen we dat in 2006 opnieuw verwachten.

 vuurwerk
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet