Formula Ford

Formule Ford: Melroy Heemskerk in laatste seconde naar pole position

480_melvin

De in eerste instantie natte, vervolgens opdrogende, weer natte en toch weer droger wordende baan zorgde voor een uiterst interessante Formule Ford-kwalificatie. Na vele wisselingen leek in de laatste ronde Michel Florie de pole position stevig in handen te hebben en moest Melroy Heemskerk genoegen nemen met plaats vijf. Bij het vallen van de vlag doken Jeroen Mul, Nils Vestergard en Rogier Jongejans onder de tijd van Florie door terwijl als allerlaatste Heemskerk de lijn passeerde en daarbij alsnog de pole position voor zich opeiste.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra en Chris Schotanus


Bij voorbaat is al zeker dat de pole position in de Zetec Cup niet naar Arthur van Uitert gaat. De aanvoerder van de tussenstand in het kampioenschap heeft zijn achillespees gescheurd en moet verstek laten gaan. Zijn plaats in de Zetec Mygale van Geva Racing wordt ingenomen door Maciej Krolikowsky.

480_uitert_9188

De kwalificatie lijkt op een droge baan verreden te gaan worden maar net op het moment dat de Formule Fords de pitsstaat inrijden om aan de kwalificatie te beginnen valt er een bui waardoor de baan in no-time nat is. Voor de teams het sein om de slicks te vervangen door regenbanden. Het is meteen de eerste echte regenkwalificatie voor de Formule Ford en dus interessant om te zien of zich nu nieuwe namen vooraan melden. Terwijl de meeste teams nog bezig zijn met het wisselen van wielen gaat Jeroen Mul als eerste de baan op gevolgd door Nils Vestergard. De eerste snelle tijden zijn daarmee ook voor Mul, gevolgd door Michel Florie en Melroy Heemskerk. Vestergard is echter in zijn eerste ronde al van de baan geschoten maar kan met hulp van de baanposten zijn weg vervolgen. Dat ervaring onder deze omstandigheden belangrijk is toont Rogier Jongejans door na een kleine tien minuten de eerste plaats over te nemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet