GT

FIA GT: Zege voor Mike Hezemans!

De negende race van FIA GT, verreden op het circuit van Zhuhai in China, is gewonnen door de equipe Mike Hezemans, Bert Longin en Anthony Kumpen. Het is de tweede zege dit seizoen voor de GLPK Carsport Chevrolet Corvette C5-R.

 hezemans_china1


De Chinese FIA GT-race was ultraspannend. De marge tussen de Corvette-equipe en de als tweede geëindigde Pedro Lamy – Gabriele Gardel (Ferrari 550 Maranello) bedroeg na drie uur racen slechts zeven seconden! Michael Bartels en Timo Scheider eindigden als derde met hun Maserati MC12. De equipe Christophe Bouchut – Nikolai Fomenko – Alexei Vasiliev, van pole position vertrokken met hun Aston Martin DBR9, moest na twaalf rondjes al de pijp aan Maarten geven.
Met nog twee races te gaan zijn er nog zeven titelkandidaten bij de rijders. Andrea Bertolini en Karl Wendlinger, in China slechts zesde, voeren met hun Maserati MC12 de tussenstand aan. De overige kanshebbers op het kampioenschap zijn Michael Bartels en Timo Scheider, Gabriele Gardel en de equipe Fabio Babini – Thomas Biagi (Maserati MC12, vierde in China).

Titelstrijd beslist

In tegenstelling tot de klasse GT1 is de titelstrijd in GT2 nu beslist. Marc Lieb en Mike Rockenfeller wonnen de race met hun Gruppe M Racing Porsche 996 GT3 RSR en dat was voldoende om het kampioenschap nu al veilig te stellen. De andere Gruppe M Porsche van Tim Sugden en Emmanuel Collard kwam als tweede over de streep, voor de Porsche 996 GT3 RSR van Luigi Moccia en Cristian Passutti.
Duncan Huisman en Menno Kuus zijn als vijfde in GT2 geëindigd (elfde algemeen) met hun Spyker C8 Spyder GT2 R. Luca Moro en Wolfgang Kaufmann kwamen helaas niet verder dan twee ronden met de Lammertink Racing Porsche 996 GT3 RSR. Dat was een domper voor het team, dat keihard had gewerkt om überhaupt aan de start te kunnen verschijnen (zie het trainingsverslag).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet