Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen zegeviert op Spa-Francorchamps.

Jeroen Bleekemolen boekte op het circuit van Spa-Francorchamps een prachtige zege. De Nederlander nam direct de kop en kon zijn rivalen op afstand houden. Zijn directe tegenstander René Rast moest met een 17e en laatste plek genoegen nemen. Daardoor daalden zijn titelkansen enigszins.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Porsche

bleekemnolen_spa

Afgetekende zege voor Jeroen Bleekemolen
Bleekemolen had een goede start waardoor hij René Rast direct in La Source de pas kon afhouden. Cunhill spinde na een mogelijke toché van Patrick Huisman in de eerste ronde, maar kon zijn weg vervolgen. Na de eerste ronde werd Bleekemolen gevolgd door Siedler, Rast en Seyffarth, terwijl Huisman de tiende plek bezette.

Bleekemolen kwam in de tweede ronde onder iets meer druk te staan van Siedler en Rast. Seyffarth volgde op iets meer afstand maar liet in de derde ronde voor de eerste maal de snelste rondetijd noteren. Achter Seyffarth volgden Faulkner, Rosina, Williams en Brito.

In de vierde ronde ging Rast erg wijd en verloor wat tijd, ook leek hij niet over dezelfde speed als de twee koplopers te beschikken. Interessant was het duel tussen de Braziliaan Brito en de Duitser Lance David Arnold om de achtste plek. Arnold zette de Braziliaan behoorlijk onder druk.

In de negende ronde kwam Rast onder druk te staan van Seyffarth en zijn achtervolgers en de Duitsre op jacht naar de titel viel naar de staart van het peloton terug. In de slotfase bedroeg de voorsprong van Jeroen op Norbert Siedler bijna twee seconden, hij zegevierde onbedreigd voor Norbert Siedler en Jan Seyffarth.

Uitslag.
1. Jeroen Bleekemolen
2. Norbert Siedler
3. Jan Seyffarth
4. Damien Faulkner
5. Stefan Rosina
6 Richard Williams
7. Valdeno Brito
8. Lance David Arnold
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet