Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Tegenstanders Carlo van Dam sidderen van angst

Carlo van Dam heeft onder grote belangstelling van meer dan tweehonderd genodigden zijn Formule Renault 2.0 onthuld. Carlo zal komend seizoen voor het Franse SG Formula team uitkomen in de Eurocup Formule Renault 2.0 en in het Beneluxkampioenschap. Tegenstanders die Carlo in de achteruitkijkspiegels zien naderen, gaan vanzelf opzij………

tekst en foto: PR, bewerking RvdL


 _____________

De presentatie werd ingeleid door Frans van Dorp (eigenaar Renault-dealer DORZO Vlaardingen) die zijn showroom ter beschikking had gesteld voor deze happening.
Namens S-T-A-R-T (STichting Aankomend Race Talent) nam Roel Semmelink (vice voorzitter) het woord: "De prestaties, inzet en motivatie van Carlo in zijn eerste Benelux Formule Renault 2000-seizoen waren dermate positief, dat wij ons steviger aan dit talent verbinden. We geven racetalent een professionele back-up, waardoor zij zich helemaal op het racen kunnen richten."

Verheugd
Carlo van Dam, die met trots het voltallige publiek toesprak over zijn doelstellingen voor het nieuwe jaar, was zeer verheugd met de overstap naar de Eurocup, die verreden wordt tijdens de Formule Renault World Series. Carlo: “Ik ben erg blij dat ik komend seizoen kan uitkomen in zowel het Europees als het Benelux Kampioenschap Formule Renault. In 2004 heb ik met Van Amersfoort Racing een heel waardevol leerjaar gehad en goede progressie geboekt. Deze stijgende lijn wil ik komend jaar graag doorzetten om zo in de Nederlandse races voor overwinningen te gaan. Het Europese kampioenschap is een nieuwe uitdaging, maar ik denk zeker dat ik met SG Formula goed voor de dag kan komen.
Carlo keek ook alvast vooruit. “Wanneer ik goede resultaten behaal zie ik mooie toekomstmogelijkheden, aangezien het team onderdeel is van het succesvolle ASM, dat actief is in de Formule 3 en GP2 klasse.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet