Porsche Cups

Porsche Supercup: Bleekemolen krijgt pole toegewezen

supercup_bahrein1_bleekemolen

Jeroen Bleekemolen heeft zonder de snelste rondetijd te rijden toch de poleposition gescoord voor de race op Spa-Francorchamps. De snelste tijd werd gereden door grote rivaal René Rast, maar de wedstrijdleiding merkte op dat hij met vier wielen de baan had verlaten. Daarop werd zijn snelste tijd afgenomen, waardoor hij in plaats van zijn vijfde pole op rij morgen als derde moet starten. Twee extra puntjes voor de pole voor Bleekemolen, die nou morgen ook nog eens de beste kaarten in handen heeft

Tekst: Daan Jeuken

“Dit is een zeer onfortuinlijke situatie”, verklaarde Rast. “Ik kwam in bocht 9 op de kerb en kwam op het kunstgras terecht. Daarop schoot ik verder naar buiten en kwam ik met vier wielen naast de baan. Ondanks dat was het een snelle ronde omdat ik op verse banden stond. Deze beslissing zou in het kampioenschap wel eens grote gevolgen kunnen hebben. Nu krijgt Bleekemolen de twee punten voor de snelste ronde en mag hij morgen vanaf pole starten.”

De poleman was uiteraard zeer tevreden met dit presentje. “Ik had geen perfecte run, maar dat is ook bijna onmogelijk op een veeleisend circuit als Spa. Ik was desondanks snel en wist de tweede plaats te grijpen. Het is dan uiteraard wel lekker om de pole toegewezen te krijgen.”

Uitslag kwalificatie Porsche Supercup, België
1. Jeroen Bleekemolen, 2:24.469
2. Norbert Siedler, op 0.282
3. René Rast, op 0.411
4. Damien Faulkner, op 0.562
5. Jan Seyffarth, op 0.634
6. Stefan Rosina, op 0.645
7. Valdeno Brito, op 0.831
8. Richard Williams, op 0.931
9. Siso Cunill, op 1.152
10. Lance David Arnold, op 1.169
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet