Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series: Dunlop nieuwe titelsponsor 24-uursrace van Doebai

24hdubai_2010_dunlop_v4

Het Nederlandse bureau Creventic BV, promotor en organisator van de 24-uursrace van Doebai, is verheugd over de samenwerking met Dunlop als de nieuwe titelsponsor van het evenement. Er is een driejarige overeenkomst gesloten, waarmee de race van volgend jaar, gepland van 14 t/m 16 januari 2010, officieel als “Dunlop 24H of Dubai” zal worden aangeduid. Dunlop wordt tevens de officiële en exclusieve bandenleverancier van de lange-afstandsrace, die in 2010 zijn vijfde editie beleeft.

Tekst: PR


“We zijn zeer blij met de ondersteuning die we van Dunlop krijgen”, zegt Gerrie Willems van Creventic BV. “Met Dunlop als onze titelsponsor en partner kunnen we de internationale uitstraling van ons evenement verder versterken. Bovendien kunnen de teams rekenen op de zeer professionele ‘Dunlop Racing Service’. Omdat Dunlop zorg zal dragen voor de levering van de banden, hoeven de teams bovendien niet langer hun eigen banden mee te nemen. Zelfs in het nogal onwaarschijnlijke geval van regen tijdens het evenement zullen er voldoende regenbanden beschikbaar zijn.”

Vanuit Fort Dunlop in het Britse Birmingham vult Gary Wassell, EU-manager autosport van Dunlop, aan: “Dunlop is zeer tevreden over de driejarige overeenkomst voor de 24H of Dubai. Natuurlijk hebben we de ontwikkeling van het evenement in de loop der jaren gevolgd. We zijn zeer onder de indruk van de goede sfeer tijdens dit internationale evenement en de snelle groei die het in korte tijd heeft doorgemaakt. Naast onze positie als titelsponsor en exclusieve bandenleverancier hoopt Dunlop ook aan de verdere ontwikkeling van het evenement bij te kunnen dragen.”

Dunlop heeft een lange traditie in de auto- en motorsport, niet in de laatste plaats bij klassieke lange-afstandsraces als de 24 Uur van Le Mans. In de DTM, de populairste internationale toerwagenklasse, is Dunlop sinds de heropleving in het jaar 2000 al de exclusieve bandenleverancier. Onlangs werd Dunlop ook aangewezen als de exclusieve bandenleverancier voor de nieuwe Moto2-serie, die in 2010 van start gaat.

De jubileumeditie van de Dunlop 24H of Dubai vindt van 14 t/m 16 januari 2010 op het Dubai Autodrome plaats. De organisatie heeft al meer dan 60 inschrijvingen van teams uit diverse landen ontvangen. “We verwachten weer een vol startveld met 80 auto’s”, zegt Gerrie Willems. “Voor het zover is, hebben we eerst nog de tweede editie van de 12-uursrace op de Hungaroring nabij Boedapest op 9 en 10 oktober. Voor dit evenement hebben we op dit ogenblik ook al meer dan 35 aanmeldingen.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet