Formula Ford

Formule Ford Festival: Britse top krijgt steeds meer te maken met Florie en Retera

Onder een lichtbewolkte Engelse hemel kwamen de Formule Ford coureurs vandaag (zaterdag) aan de start voor hun heats die de startopstelling bepalen voor de halve finales die zondagochtend verreden zal worden. Pole-sitters Charlie Donnely en Duncan Tappy wisten beiden hun startpositie om te zetten in een belangrijke overwinning maar daarachter waren het wederom Dennis Retera en Michel Florie die hun klasse lieten zien en achter de Britse toppers de tweede plek pakte.

Tekst: Nelson Valkenburg

Heat 1
In heat 1 had Charlie Donnely een goede start en pakte een kleine voorsprong op Michel Florie die eveneens goed van zijn plek kwam.

 florie

Het was echter Florie die in de ronden die volgden steeds dichterbij de Brits kampioen kwam en zijn snelheid tentoonstelde waarbij de Amsterdammer in zijn achtervolging van de Ier zelfs de snelste tijd neerzette.

Het leek er dus op dat Florie een aanval kon gaan wagen op Donnely maar gaandeweg begon de Nederlander een klein beetje het contact te verliezen bij de sterk rijdende Jamun-Mygale coureur.
Tegelijkertijd begon de Amerikaan Joe D’agostino, die een wereldstart had meegemaakt, aan te dringen bij Florie.
Ronde na ronde kwam de zwarte Van Diemen dichterbij maar “onze” topper zorgde ervoor dat D’agostino geen echte aanval kon plaatsen en met een verschil van slechts drie tiende werd Michel Florie dus heel knap tweede en behoudt hij uitzicht op een resultaat van formaat.
“Ik ben heel trots op wat we hier als buitenlanders presteren zonder dat veel testtijd. Ik doe nog helemaal mee!” was het commentaar van Florie.

Eveneens uitkomend in de eerste heat was Liroy Stuart die voor het eerst kennismaakte met de manier van racen op het Festival.
Een redelijke start zorgde ervoor dat de nummer 3 uit het Nederlands kampioenschap op een 10e plek terecht kwam, midden in het gevecht in het middelveld.
Aanvankelijk was Stuart sneller dan het groepje voor hem en opende de aanval op de voor ons bekende Julien Schell. Toen hij dit deed werd hij echter gelijk aangevallen door de achtervolgende groep, onder leiding van Linton Stuttely en werd hij voorbij gestoken.
Stuart probeerde zich te verdedigen maar moest genoegen nemen met een 13e plek waarmee hij zeker niet kansloos is.
“Het was vandaag heel moeilijk want je hebt hier 10 auto’s die even hard gaan en elk kansje wordt benut. Ik kon mijn snelheid niet uitbuiten maar er is niets verloren en morgen gaan we er weer voor.” Aldus Stuart.

Top 10 Heat 1
1 Charlie Donnely IRL Mygale SJ04 15 ronden
2 Michel Florie NED Mygale SJ01 + 2.780
3 Joe D'Agostino USA Van Diemen RF05 + 3.065
4 Daniel Roos SWE Van Diemen RF02 + 9.358
5 Rob Sunderland GBR Mygale SJ00 + 12.251
6 Robert Wolk RSA Mygale SJ03 + 14.834
7 Richard Evans GBR Van Diemen RF03 + 14.895
8 Sami Isohella FIN Van Diemen RF03 + 15.188
9 Julien Schell FRA Mygale SJ05 + 16.278
10 Linton Stuttely GBR Van Diemen RF03 + 17.093
13 Liroy Stuart NED Mygale SJ04 + 21.239
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet