IndyCar

IRL: Arie Luyendijk: “IRL is op de goede weg”

Tijdens een promotionele bijeenkomst voor de wedstrijd op Chicagoland a.s. zaterdag verklaarden zowel Arie Luyendijk Sr. als Al Unser Sr. dat de huidige IRL de goede weg is ingeslagen.

Tekst Willem J. Staat

Luyendijk Sr. en Al Unser Sr.zien stijgende lijn
Zowel Arie Luyendijk Sr. als Al Unser Sr. waren er bij een promotionele bijeenkomst voorafgaande aan de wedstrijd in Chicagoland van overtuigd dat Indycar zich nu in een stijgende lijn bevindt. Al Unser: “Het gaat de goede kant uit, we blijven niet op gelijke hoogte en wij gaan ook niet naar beneden.” Indycar zal nooit de populariteit van NASCAR evenaren. Arie Luyendijk: “NASCAR is zo bijzonder dat je het met American Football kunt vergelijken. Het is een echte Amerikaanse Sport. Indycar moet doorgaan en met Helio Castroneves en Danica Patrick heeft men twee rijders die bij het publiek een enorme aantrekkingskracht hebben.”

Luyendijk over Danica Patrick
Danica Patrick heeft haar contract met Andretti Green Racing nog niet verlengd en Luyendijk waarschuwt dat het voor haar beter is om in de IRL te blijven. “Ik vind dat zij moet blijven. Als ik haar adviseur was zou ik zeggen, blijf waar je bent.” Ook Al Unser Jr. deelt die mening. Van alle rijders die de stap gemaakt hebben is het alleen Juan Pablo Montoya gelukt om na drie jaar een beetje door te breken. Hij staat nu negende in de Chase naar de Cup. Arie Luyendijk Sr. “Het rijden in een NASCAR-auto is geen enkel probleem. Maar het grootste probleem is om op de juiste manier met het gewicht en de banden om te gaan. En dat is hetgeen wat we in het verleden gezien hebben.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet