DNRT

DNRT: Goed debuut Rudy van Buren in Westfield Cup


westfield_2

Race 1
De startgrid werd weer volledig gevuld met Westfields; 39 stuks stonden er tot in Bos Uit opgesteld voor de eerste race van deze dag. Het licht ging uit en weg waren ze. Sven Andries, vertrokken van pole, moest er voor rijden om Rudy van Buren van zich af te houden. Alle rijders kwamen zonder kleerscheuren door de eerste bochten waarbij er flink werd gestreden om de koppositie. In de 4de ronde nam Rudy van Buren de kop over van Sven Andries om dit twee ronden later wederom te doen nadat Sven Andries de leiding weer op zich had genomen. Geen duimbreed werd er toegegeven wat uiteindelijk resulteerde in een minimaal verschil van 0,001 seconde in het voordeel van Sven Andries. "In de vrije training en de kwalificatie bleek al dat het close zou worden. Bij de start van de 1ste race was ik goed weg en kon meteen aansluiten. De hele race was een fair gevecht wat af en toe zéér close werd. De laatste ronden lag ik 2de en kon het gaatje niet vinden zonder risico te nemen en gokte het op de slipstream bij het uitkomen Bos Uit. Uiteindelijk kwam ik maar 0,001 seconde te kort. Maar goed, met dit resultaat in mijn debuutrace mag ik zeker niet’’, aldus Rudy van Buren na afloop van de eerste race.

westfield_3

De man die onbedreigd de wedstrijd op de derde positie uitreedt was Louis Hutzezon junior. Hans Wellink reed van de 7de positie op naar de 4de plaats. Francois Claeijs reed met de STAR Westfield naar de 5de positie na een onderlinge strijd met Rik Nilsson en Roel Meijer. Peter Brouwer en Kevin Veltman die vanaf achter moest komen maakte samen met Louis Hutzezon senior de top 10 compleet.

Overal was de onderlinge strijd op de baan fair, waarbij een ieder zijn best deed zich naar voren te rijden. Jan-Peter Dankaart moest de strijd staken na een eenzijdig uitstapje. Opvallende vooruitgang werd er gemaakt door rijders Peter-Jan Weijters en Marcus Preijde en de Westfield van Rudi Standaert.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet