DNRT

DNRT: Goed debuut Rudy van Buren in Westfield Cup

westfield_1

Ruim 40 Westfield Cup rijders streden afgelopen zondag in de TopGear Westfield Cup om de hoogste eer. Na de vakantie periode waren er ruim 40 TopGear Westfield Cup rijders naar het Zandvoortse circuit gekomen voor de 4de officiële wedstrijd van het seizoen.

Tekst en foto’s: PR

Op de Heineken paddock, de vertrouwde plaats voor de Westfields, was de grote tent weer opgezet. De weervoorspelling was prima en niets stond een mooi race weekeinde in de weg. Een enkele vaste rijder moest nog verstek laten gaan door vakantie of verplichtingen elders maar aan de andere kant konden er vier nieuwe rijders in de Cup verwelkomd worden. Rudy van Buren, die als vervanger in de Westfield reed voor de door ziekte gevelde Hans Luyckx, maakte na de kartsport nu zijn autosportdebuut. Peter Brouwer reed dit weekend zijn eerste wedstrijd in de Westfield net als Wijnhold Wijnholds sr. die langzaam het ABUS team aan het uitbouwen is naar vier Cup auto’s in de Westfield klasse.

Vrije training
In de vrije training was het direct al duidelijk wie er voor de podium plaatsen zouden gaan strijden. Sven Andries en Rudy van Buren, die beiden voor hetzelfde team uitkomen, streden ook hier direct voor de snelste tijden. Eén 100ste van een seconde was het verschil tussen deze twee die als enigen de 1.58 grens passeerde. Hans Wellink trachtte de aansluiting te vinden gevolgd door Rik Nilsson, Francois Claeijs, Peter Brouwer en Louis Hutzezon junior. Met ruim 40 rijders op de baan is het zoeken naar een vrije ronde, een grote middengroep begint richting de twee minuten grens te komen waarbij duidelijk zichtbaar is wie er extra meters had gemaakt de afgelopen periode.

Kwalificatie
Rudy van Buren pakte in eerste instantie de pole maar moest deze afstaan aan Sven Andries, Louis Hutzezon jr. eiste de derde plaats voor zich op voor Rik Nilsson en Kevin Veltman. Deze rijders reden allemaal een tijd onder de 2 minuten grens. Een gebrek aan vrije rondes en gele vlag situaties weerhield wellicht enkele rijders ervan een betere tijd te rijden. Johan van Winden en Arnout van Diermen moesten helaas na een typisch raceongeval de strijd opgeven en toekijken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet