IndyCar

IRL: Will Power vreesde voor leven Nelson Philippe

De Fransman Nelson Philippe die afgelopen zaterdag tijdens een trainingssessie op Sonoma gewond raakte is aan de beterende hand en gaf gisteren voor het eerst commentaar op de crash.

Tekst Willem J. Staat
FotoL Honda Racing USA

power_portret
Wil Power heeft emotioneel nog moeite met de crash van afgelopen weekend.

Power vreesde voor leven Philippe
De Fransman Nelson Philippe die afgelopen zaterdag op een onoverzichtelijk punt op Sonoma stil viel werd eerst nog door een andere deelnemer licht getoucheerd voordat hij vol door de Penske Dallara Honda van Will Power getorpedeerd werd. Philippe had de tegenwoordigheid van geest om zich in de cockpit zo klein mogelijk te maken. “Het was een enorme klap die op me afkwam. Toen ging het licht uit totdat ze me naar het medisch centrum op het infield brachten.” In een verklaring bevestigde Philippe dat zijn onfortuinlijke collega ervan overtuigd was dat hij dood was. “Will heeft dat in het ziekenhuis tegen mij gezegd”, aldus de Fransman.Power raakte de neus van Philippes auto frontaal. Had hij hem iets verder geraakt dan was er een herhaling geweest van de Zanardi crash op de Eurospeedway in 2001. De helm van Will Power heeft vermoedelijk het stuurwiel geraakt want de Australiër verloor twee boventanden. De impact was zo heftig dat het rempedaal door Phillippes linkervoet gegaan is. Chirurgen hebben hierin een metalen plaat en vijf schroeven aangebracht. Ook brak de Fransman zijn rechterbeen. Philippe is voor ongeveer twee maanden uitgeschakeld.

“Voor Will was de crash erg hard omdat hij zich alles herinnert”, verklaarde Philippe, die hem in een rolstoel bezocht. Power liep vrijwel dezelfde verwondingen op die Vitor Meira opliep bij zijn crash op Indianapolis dit jaar. De Braziliaan werd voor vier maanden uitgeschakeld en werkt nog steeds aan zijn comeback. Artsen schreven Power een grote dosis pijnstillers voor. “Ook heeft hij er het emotioneel nogal wat moeilijk mee”, verklaarde Philippe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet