DTM

DTM: Ekström vergooit laatste kans op titel

Mattias Ekström heeft vandaag tijdens de kwalificatie op de zichzelf zeker geen dienst bewezen. De enige optie voor de Zweed om kampioen te worden is door het behalen van een overwinning, terwijl Paffett geen punten pakt. Daarvoor was een plaats in de Super Pole nodig en een pole-position gewenst. Niets van dat alles bleek uit te komen. De Zweed start na een teleurstellende kwalificatie morgen als vijftiende, terwijl Gary Paffett als zesde mag starten. Kans op prolongatie van Ekström’s titel is daarmee zo goed als verkeken.

Door Pieter de Boer

Terwijl de baan kletsnat was na de regenbuien die vielen tijdens de Formule 3-race, moesten alle mannen hun beste beentje voorzetten om zich een goede startpositie te verweven voor de race van morgen. Opnieuw bleek dat Audi moeite heeft de wagen op een natte baan goed af te stellen, iets wat ook al duidelijk werd in Turkije, toen onder vergelijkbare omstandigheden gereden werd. Toen slaagde Ekström er niet eens in punten te scoren, iets wat hem zoals het nu lijkt de titel kost. Overigens waren niet alle Audi’s slecht in de regen. Tomczyk, Kristensen en Stippler reden zich in de top tien, laatst genoemde met een één jaar oude Audi A4.

Snelste in de kwalificatie was Bernd Schneider. Het gehele weekend zit de Duitser er eindelijk weer eens goed bij en de algemene verwachting was dan ook dat hij op de opdrogende baan in de Super Pole de pole-postion zou bemachtigen. Het mocht echter niet zo zijn. Jamie Green was verrassend de man op pole. Nadat hij al Lausitz had laten zien toch echt wel over de nodige snelheid te beschikken, bevestigd hij dat vandaag opnieuw door zijn tweede pole in zijn carrière te pakken. Het wordt echter voor de Formule 3-kampioen van 2004 nu ook eens tijd om te gaan scoren tijdens de race. Wie weet of dat morgen gaat gebeuren.

De verwachte kampioen morgen, Gary Paffett, kende geen druk meer na het debacle van Ekström. Hij zet uiteindelijk de zesde tijd neer, met de wetenschap dat Ekström nog vier collega-Mercedessen moet passeren voor hij achter Paffett zit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet