Diversen

Div: Sport Kort: Renault Sport Clio Cup, Europese GT4, E 3000 en Formule BMW

robert_vd_berg_rscc_1

Ook op deze maandag weer een round-upje van de races die we nog niet hebben behandeld op AUTOSPORT.NL. Lees hier de Sport Kort met de Renault Sport Clio Cup, Europese GT4 en E 3000 op Zolder en de Formule BMW van Valencia.

Foto's: Peter Kuhl

robert_vd_berg_rscc_2

Renault Sport Clio Cup
In het bijprogramma van de 24 uur van Zolder kwamen onder meer de Renault Clio’s in actie. Robert van den Berg, één van de toppers uit de Nederlandse Clio Cup (zie foto's), was ook op het Belgische asfalt succesvol. Hij won de tweede manche. In een erg spannende race was hij na 14 ronden de snelste, al finishten de nummers 2, 3 en 4 binnen 0,370 seconde van de Harderwijker. In de eerste Clio-heat was Van den Berg achter Francois Verbist en Sam Tordoff als derde geëindigd. Menno Kuus werd 16de. De Nederlanders Stephan Polderman (4de en 9de) en Marco Ditzel (15de en 12de) kwamen ook in de RSCC in actie.

Europese GT4
Ook de Europese GT4’s deden tijdens het Zolder-weekend mee. In de twee races kende het erepodium bijna twee verschillende bezettingen. In de eerste manche mochten Ordonez/Buncombe (winnaar), Michael Mallock (2de) en Lorenzo Casé (3de) het schavot beklimmen, terwijl de tweede heat Martin/Sougnez (zege), Tom Dunstan (2de) en nogmaals Mallock (nu 3de) de snelsten waren. Kevin Veltman werd in zijn BMW 7de en 6de in de GT’s. Denis Donkervoort viel uit in race 1 maar kwam sterk terug en won in de SS-divisie de tweede wedstrijd. Nico Pronk werd 4de en 5de in de SS.

E 3000
Ook op Zolder: de E 3000. Hier kwamen in beide manches slechts acht bolides aan de start. Rodolfo Gonzalez Martin won de eerste heat. Hij was na 22 ronden sneller dan Marco Bonanomi en Ben Hanley. In de tweede manche was Will Bratt de rapste. Fabio Onidi (2de) en Fabrizio Crestani (3de) mochten na afloop ook met de champagne spuiten.

Formule BMW
In het bijprogramma van de Formule 1 reden de youngsters van de Formule BMW. Op het stratencircuit van Valencia was Michael Christensen een klasse apart. Hij won beide races, had voor beide heats de poleposition veroverd en kwam zowel in race 1 als 2 tot de snelste raceronde. Zijn ploegmaat Jack te Braak werd zaterdag 9de en leek die positie ook op de zondagswedstrijd te gaan behalen. Totdat een concurrent hem toucheerde en hij uitviel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet